Foto: Kadrs no video
Latviešu mākslinieka Reiņa Pētersona veidotā animācijas filma "Ursus" ieguvusi balvu kategorijā Labākā animācijas īsfilma, liecina informācija festivāla mājaslapā.

Durango filmu festivāls ASV, Kolrado notiek jau kopš 2001. gada, pulcējot neatkarīgā kino pārstāvjus no visas pasaules.

Reiņa Pētersona veidotā filmiņa jau iepriekš guvusi panākumus dažādos filmu festivālos. Gada laikā "Ursus" ir apceļojusi pasauli, piedaloties vairāk nekā 70 starptautiskos kinofestivālos, saņēmusi balvas festivālos Japānā, Horvātijā, Norvēģijā un citur, iekļuvusi Klermonferānas festivāla konkursa programmā un Anesī festivāla skatē. "Ursus" rādīta un apbalvota arī Latvijas nacionālajā kinofestivālā "Lielais Kristaps".

"Ursus" autors Reinis Pētersons līdz šim vairāk bijis pazīstams kā bērnu grāmatu ilustrators. Viņš veidojis zīmējumus grāmatām "Mans draugs Pērsijs", "Bufalo Bils un es", "Kā Lupatiņi mainījās" un daudzas citas. "Ursus" ir viņa pirmā filma kā režisoram.

Tā ir stāsts par lāci, kas dzīvo starp cilvēku un dzīvnieku pasauli, īsti neiekļaudamies nevienā no tām. Cirkus arēnā traucoties uz motocikla, lācis biedē skatītājus, bet vakaros pēc darba kavējas domās par mežu. Kādu dienu viņš pamet pilsētu un dodas turp, kur mīt viņa īstā laime. Filma domāta visu vecumu skatītājiem, kam pazīstamas ilgas, vientulība un draudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!