Režisors Vudijs Allens saka, ka nespēj saprast tos režisorus, kas gadā nespēj radīt pat vienu filmu. Kopš 1977. gada Alens stingri ievēro principu "viena filma gadā", tādēļ par dažu savu kolēģu mazražību pauž atklātu neizpratni.
"Tie režisori, kas rada vienu filmu četros gados ir slinki un neauglīgi. Viņi rada vienu projektu un nēsājas ar to vairākus gadus. Tad tiem jāapspriežas ar scenārija autoru, tad ar potenciālo galvenās lomas tēlotāju jāiet pusdienās, un pārējiem jāmēģina iestāstīt, ka visa šī staigāšana pa restorāniem ir ļoti svarīgs darbs," pukojas Allens.

Ja arī kādam šķiet, ka Allena spēja filmēt vienu darbu pēc otra sakņojas režisora brīnumdara talantā, tad pats viņš tam iebilst. "Tas nav nekas īpašs. Ja kāds raksta tikai divas lapas dienā, pat tad triju mēnešu laikā rodas scenārijs. Man ir vajadzīgas astoņas nedēļas ilgs sagatavošanās periods, trīs mēnešus aizņem filmēšana, un darbs ir pabeigts."

"Ja filmu pabeidzu piektdien, nedēļas nogalē izklaidējos, nākamajā nedēļā paskatos kā NBA spēlē Ņujorkas "Knicks". Ar sievu ejam ciemos, vai arī uz kino. Tiem šovbiznesa ļaudīm, kas stāsta cik smagi viņi strādā, nav nekādas sajēgas ko nozīmē, piemēram, būt taksometra šoferim, un strādāt ik dienu astoņas stundas. Radīt filmas nebūt nav nekāds dižais veikums," savu pārliecību pauda Alaens, kura jaunākā filma "Sweet and Lowdown" ar Šonu Pennu galvenajā lomā uz ASV ekrāniem parādīsies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!