Savas jaunākās dokumentālās filmas "Ziemeļnieka dvēsele" (A Northern Soul)seansos 29. un 30. "Kino Bize" viesosies pazīstamais britu dokumentālists Šons Makalisters, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Makalisters savā jaunākajā filmā seko noliktavas strādnieka un hip-hopa mākslinieka Stīva Arnota gaitām.

Seansos viesosies filmas galvenais varonis, lai tiktos ar skatītājiem.

Filmā Šons Makalisters atgriežas savā dzimtajā Ziemeļanglijas pilsētā Hallā, kas 2017. gadā pasludināta par Lielbritānijas Kultūras galvaspilsētu. Makalisters tolaik aicināts rīkot šī gada atklāšanas ceremoniju. Atkal ievācies padzīvot pie vecākiem pabalējušajā ostas pilsētā, viņš novēro tajā notikušās pārmaiņas – "Brexit" radīto sabiedrības šķelšanos un taupības politikas sekas.

Pilsētas nomalē Makalisters satiek Stīvu, grūtībās nonākušu noliktavas strādnieku un hip-hopa mākslinieku, kuram ir sapnis, kā iedvesmot apkārtējos radošām pārmaiņām. "Stīvs man atgādināja mani pašu pirms 20 gadiem, iestrēgušu fabrikas darbā bez nākotnes perspektīvām, bet ar lielām idejām," min režisors.

Makalisters, kura iepriekšējā filma "Sīrijas mīlasstāsts" tikusi nominēta Eiro-pas kinoakadēmijas gada balvai kā labākā dokumentālā filma, ir pazīstams ar neparasto tiešumu, intimitāti un personīgo pieeju, ar kādu viņš savās filmās ataino vienkāršus cilvēkus sarežģītos apstākļos.

"Ziemeļnieka dvēsele" 2018. gadā atklāja Šefīldas dokumentālo filmu festivālu. Rīgā Šona Makalistera filmas plašāk izrādītas 2017. gadā režisoram veltītā retrospektīvā Rīgas Pasaules filmu festivāla ietvaros. 29. un 30. martā plkst. 18.00 sarunu ar Šonu Makalisteru un "Ziemeļnieka dvēsele" galveno varoni Stīvu Arnotu kinoteātrī "Kino Bize" vadīs Rīgas Pasaules filmu festivāla kurators Karlo Kubero.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!