Foto: Kadrs no "Bandmaster" klipa "Get Live"

"Cafe Film Noir", Elizabetes iela 61, piektdienas, 21. oktobra, vakarā plkst. 21.00 norisināsies otrais "Short Riga" Baltijas mūzikas videoklipu konkurss, kurā ir iespēja vienkopus redzēt svaigāko, interesantāko un uzmanību piesaistošo, kas notiek Baltijas mūzikas videoklipu jomā, portālu "Delfi" informē Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) rīkotāji.

Programmā ir iekļauti 15 videoklipi: seši no Latvijas, četri videoklipi no Lietuvas un četri – no Igaunijas. Videoklipi, kas tiks izrādīti, ir tapuši 2015. un 2016. gadā un pārstāv ļoti plašu un daudzveidīgu mūzikas spektru – no fanka līdz repam.

Programmas kuratore Agnese Logina stāsta, ka šī gada programmā vienojošā iezīme ir attēla ritmiskums: brīžiem liekas, ka pulsē ne tikai mūzika, bet arī video.

Kā uzsver kuratore, programmu raksturo augsts pašironijas līmenis un vairīšanās no pretenzijas videoklipu saturā, kā arī bieži vien pārspīlēts greznums, pat ekstravagance. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad daudz dziesmu ir Baltijas valstu nacionālajās valodās, un apskatītās tēmas dažbrīd pieskaras nacionālajai piederībai. Programma iezīmē mūzikas videoklipus Baltijā kā platformu, kas tiek izmantota dažādiem mērķiem, arī lai runātu par vēsturi, popularizētu savu valsti un eksperimentētu ar analogo materiālu video vidē.

Otrais Baltijas mūzikas videoklipu konkurss piedāvā kaleidoskopisku skatījumu uz notiekošo Baltijas mūzikas videoklipu jomā, dodot platformu gan jaunajiem talantiem, gan pievēršot uzmanību māksliniekiem un mūziķiem, kuri atgriežas pēc ilgākas prombūtnes.Pasākumā tiks izrādīti videoklipi, un to skatīšanos papildinās sarunas ar klātesošajiem māksliniekiem: mūzikas videoklipu veidotājiem un pašiem mūziķiem gan no Latvijas, gan no Lietuvas un Igaunijas. Konkursu vērtēs starptautiska žūrija piecu cilvēku sastāvā: režisors un mūziķis Raitis Ābele, mūzikas videoklipu režisors no Lietuvas un pagājušā gada Baltijas mūzikas videoklipu konkursa žūrijas atzinības ieguvējs Sauļus Baradinsks, Norvēģijas Īsfilmu festivāla Grimstadē kuratore Toruna Njena, mūzikas menedžere un tiešsaistes mūzikas žurnāla parmuziku.lv redaktore Aiga Leitholde, kā arī Mārtiņš Grauds, mūzikas videoklipu un dokumentālo filmu režisors, fotogrāfs, pasniedzējs LMA.

Programmā iekļautie darbi:

"Bandmaster" – "Get Live" (LV), "I Wear* Experiment" – "Patience" (EE), "Zebra Island" – "Lights and Shadows" (EE), "No Real Pioneers" – "Clouds Below" (LT), "Ansamblis Manta" – "Eva Eva" (LV), "Antis" – "Duokit medali" (LT), Ozols – "Superhaips" (LV), "Lexsoul Dancemachine" – "Beef Grinder" (EE), "Stūrī zēvele" – "Ceha dispečeram" (LV), "Antikvariniai Kašpirovskio dantys" – "Tu mano vasara" (LT), "Šventinis Bankuchenas" – "Lietuvos istorijos repas" (LT), "TV Maskava" – "Bestest Theatre" (LV), "Gas of Latvia" – "Sniegavīrs" (LV), Jurgis Did, Martynas Levickis, "Colombian Barbers Syndicate" – "Patinka" (LT), Tommy Cash – "Winaloto" (EE).

Šogad Rīgas Starptautiskais kino festivāls notiek no 13. līdz 23. oktobrim, kinoteātros – "Splendid Palace", "K.Suns" un "Kino Bize" – demonstrējot apmēram 100 filmu. Biļetes uz festivāla seansiem iespējams iegādāties gan festivāla mājaslapā www.rigaiff.lv, gan "Biļešu servisa" kasēs un interneta mājaslapā. Vairāk informācijas: www.rigaiff.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!