Foto: Publicitātes attēls
Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, izziņo festivāla Starptautiskā īsfilmu konkursa programmu – šogad četros seansos būs iespēja redzēt 24 īsformāta darbus.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, šajā programmā sadzīvos gan spēles kino, gan dokumentāli darbi, gan animācija un eksperimenti. Vairāk par programmu – festivāla mājaslapā.

Riga IFF Starptautiskā īsfilmu konkursa programma sadalīta četros seansos – "Beigu sākums", "Debesis un elle ir vietas uz Zemes", "Pārtaisīt/Pārveidot" un "Viņa/Viņš/Viņi". Visa konkursa programma būs skatāma klātienē, k/t "K.Suns", kur katrā seansā gaidāma arī tikšanās ar filmu veidotājiem. Visas konkursa programmas būs skatāmas arī tiešsaistē visā Latvijā!

Konkursa skatītājiem būs iespēja piedzīvot Polijas un Latvijas kopprodukcijā tapušo animācijas īsfilmu "Sakritības" un Kannu kinofestivālā iekļauto, asi ironisko "metadokumentālo" lietuviešu darbu "Ķirši"; par īsfilmas spēju vēstīt par mūsdienu pasaules ainavu liecinās 2020. gada Baltkrievijas protestu vilnim veltītā "Rokasgrāmata" un "Liturģija prettanku šķēršļiem", kas vēsta par Ukrainā notiekošās karadarbības realitāti (režisora Dmitro Suholitkija-Sobčuka pilnmetrāžas filma "Pamfirs" ir arī festivāla "Focus on Ukraine" programmā).

Šo konkursu vērtēs starptautiska žūrija – Drēzdenes īsfilmu festivāla direktore un Lokarno starptautiskā kinofestivāla atlases komitejas biedre Anna Gašica, "Short Riga Test Screenings" 2021. gada uzvarētājs, Igauņu animācijas režisors Sanders Jons, kura filma "Sierra" kvalificēta ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars", kā arī Motovunas un "Beldocs" festivālu īsmetrāžas filmu kuratore, Zagrebas Filmu festivāla industrijas programmas vadītāja Inja Korāča. Starptautiskā īsfilmu konkursa dalībnieki sacenšas ne tikai par vienu no festivāla apbalvojumiem un godalgu, bet arī kandidatūru prestižajai Eiropas Kino Akadēmijas balvai "Eiropas īsfilma 2023".

Jau ziņots, ka no 13. līdz 23. oktobrim jau devīto reizi norisināsies Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), tā programmā klātienē un tiešsaistē, 12 sadaļās un sešos konkursos tiks izrādītas vairāk nekā 100 filmas no vietējā, Eiropas un pasaules kinematogrāfa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!