Foto: Publicitātes foto

Šogad Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) pirmizrādi Latvijā pieredzēs vairākus gadus tapušais deju mūzikas kultūrā pieredzējušā žurnālista Viktora Budas projekts "Deju laikmets", kuru kopā ar filmas galveno operatoru un montāžas režisoru Ritvaru Bluku veidoja vairāk nekā četrus gadus, materiāla meklējumos, ceļojot uz Maskavu, Sanktpēterburgu, Berlīni, Frankfurti, Ķelni, Amsterdamu un Londonu, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Vācijas latvieša, multimediju mākslinieka Induļa Bilzēna vārds plašākai publikai līdz šim bijis nezināms, taču tieši viņš – vēl pirms notika dramatiskās politskās pārmaiņas – Latvijā panāca kulturālas pārmaiņas, kas joprojām ietekmē Latvijas urbānās kultūrtelpas īpašo strāvojumu. Filmā šis stāsts izpaužas gan rūpīgi izvēlētos arhīvu materiālos, gan arī vēsturiskos notikumus pieredzējušu stāstos un viedokļos.

Laikmeta liecinieki, kuri filmā dalās ar savu pieredzi, ir ne tikai pats Indulis Bilzēns, bet arī Vācijas reivu kultūras pionieris Masimilians Lencs, kurš pasaulē pazīstams ar skatuves vārdu "Westbam", Roberts Gobziņš, viņš – arī "Eastbam", kultūras pētnieks un mūzikas kritiķis Artēmijs Troickis, arī Latvijai unikālās lenšu magnetafonu didžejošanas izgudrotāji Jānis Krauklis un Uģis Polis, Detroitā dzimušā elektroniskās deju mūzikas žanra "tehno" pionieris Deriks Mejs, un daudzi citi.

"Deju laikmets" ir Latvijas un Krievijas kopprodukcija, kura tapusi "Reflexion Films" paspārnē, sadarbībā ar "Kosmos Films" un "VFS" Films.

Pirmizrādē festivālā piedalīsies ne vien filmas veidotāji, Rīgā viesosies arī filmas varoņi – Indulis Bilzēns, Artēmijs Troickis un Maksimilians Lencs.

Biļetes uz šo festivāla īpašo seansu ierobežotā skaitā pieejamas festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!