Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 20. oktobrī, Rīgas Starptautiskā kino festivāla bērnu un jauniešu žūrijas pasniedza balvas saviem favorītiem.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībnieki šogad bija bērni vecumā no 8 līdz 12 gadiem: Egija Fišere, Augusts Kārlis Kristlībs, Matīss Jauja, Dāvids Asaris, Morics Nils Menģelsons, Arsēnijs un Martins Pahomovi, un viņi par labāko bērnu filmu atzina "Operāciju "Arktika"".

Žūrija balvu pasniedza V.E. Norvēģijas Karalistes vēstniekam Steinaram Ēgilam Hāgenam. Norvēģu režisores Grētes Būes-Vālas debijas filma ir skandināvu ģimenes kino esence, aizraujošā veidā stāstot par būtiskām tēmām: atbildību pret apkārtējie, jo īpaši - ģimeni, spēju saprasties un būt godīgam.

"Operācija "Arktika"" bija iekļauta Riga IFF programmas "Bērnu brīvdienas / Kids Weekend" piedāvājumā, kas tapusi ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta (EEZ) un Kultūras ministrijas atbalstu, īstenojot projektu "Filmu programmas apmaiņa starp Rīgas Starptautisko kino festivālu un Kristiansandas Starptautisko Bērnu filmu festivālu".

Savukārt jauniešu žūrijā bija trīs vērtētāji: Kristofers Buks (14), Patrīcija M. Keiša (18) un Anete Ance Tomsone (16). Viņi par labāko jauniešu filmu atzina norvēģu režisora Joahima Trīra drāmu "Skaļāk par sprādzieniem".

Šogad arī Kannu kinofestivāla programmā iekļautā kinolente atklāj trīs ģimenes vīriešu - tēva un divu dēlu - pasauli pēc tam, kad mirusi Izabellas Ipēras atveidotā sieva un māte. Lomas šajā filmā atveido arī Džese Aizenbergs un Gabriels Bērnss, un Riga IFF programmas ietvaros tā būs skatāma arī 25. oktobrī plkst. 18.30 Splendid Palace Mazajā zālē. Arī programma "Jauniešu lietas / #Youth Matters" tapusi sadarbībā ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta (EEZ) un Kultūras ministrijas atbalstu, īstenojot projektu "Filmu programmas apmaiņa starp Rīgas Starptautisko kinofestivālu un Kristiansandas Starptautisko bērnu filmu festivālu". Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 15. līdz 25. oktobrim ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstu, sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību un Latvijas Kinoproducentu asociāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!