Foto: Publicitātes foto
No 22. līdz 25. martam Rīgā notiks starptautisks eksperimentālā kino festivāls "Process", portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Festivāla laikā kinoteātrī "Kino Bize", Ģertrūdes ielas teātrī un Kaņepes kultūras centrā būs iespēja skatīties neparastas, analogā formātā veidotas filmas, piedzīvot paplašinātā kino jeb "expanded cinema" performances un piedalīties lekcijās, diskusijās un sarunās par eksperimentālajā un analogajā kino būtiskiem jautājumiem.

Balstīts pagājušā gadā "Kino Bize" notikušajos "Eksperimentālā kino vakarom", kuros reizi mēnesī ar Ievas Balodes īsu ievadrunu un klātesošu autoru komentāriem tika rādītas dažādu pasaules eksperimentālā kino mākslinieku filmas, šogad pirmo reizi Baltijā festivāls ļaus sastapties ar pretstraumes kino četru dienu intensīvā, daudzšķautņainā procesā.

Foto: Publicitātes foto

Festivāla uzmanības centrā būs analogā kino formāts kā apzināta izvēle un īpaša pieredze, radot iespēju redzēt klasiskus un mūsdienu autoru darbus to oriģinālajā 8 milimetru un 16 milimetru lentes formātā, kā arī paplašināt priekšstatus par pašu filmas rādīšanas un skatīšanās situāciju gan Eiropas, gan vietējo avangarda kino mākslinieku un mūziķu audiovizuālās performancēs.

Festivāla rīkotāji raksta, ka "Procesā" ir aicināti piedalīties visi aizrautīgie, apmulsušie, dēkainie, līksmības un aizdomu pilnie kino skatītāji un katrs, kas sevī jūt nepieciešamību atvērt kādu vēl neiepazītu kino un mediju mākslas uztveres lauku.

Festivālu rīko biedrība "Baltic Analog Lab" sadarbībā ar kinoteātri "Kino Bize". Detalizētāka informācija atrodama festivāla mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!