Foto: Natālija Ivanova
Mākslas telpas "Digital Art House" Lielajā zālē (Skolas ielā 2) 9. decembrī pulksten 19 notiks īsfilmas "Neaizliedz sev sapņot" oficiālā pirmizrāde. Filmu veidojusi režisore Jekaterina Lasnkaja un mūziķis, populāru filmu un seriālu mūzikas autors Dmitrijs Lanskojs.

Tāpat kā iepriekšējie abu mākslinieku video projekti, arī šis ir filmēts Latvijā – radošā dueta iecienītajā lokācijā. Kā "Delfi" informē "Digital Art House" pārstāvji, filmēšanā piedalījusies visa Lanskoju ģimene – Jekaterina, Dmitrijs un viņu bērni Sofija un Platons, kā arī spilgtas personības, kas izjūt emocionālu piederību Latvijai - zemei, kuru mākslinieki ir iemīlējuši un kura tos iedvesmo jaunu radošo ideju īstenošanai. Pasākumā piedalīsies abi īsfilmas autori, kā arī vairāki no tajā redzamajiem varoņiem.

Pasākums notiks zaļajā režīmā, ieeja bez maksas, vietu skaits ierobežots.

Kopā ar video 10. decembrī visās mūzikas straumēšanas platformās -tiks publicēts maksi singls. Video "Neaizliedz sev sapņot" tiks publicēts 10. decembrī platformās "YouTube" un "AppleMusic".

"Esmu neticami priecīga par to, ka mans jaunākais darbs un lolojums dienas gaismu ieraudzīs manā dzimšanas dienā. Tieši Latvijā būs pirmie skatītāji, pirmās emocijas un atsauksmes. Milzīgs paldies visiem, kas mūs atbalsta, iedvesmo – kopā mēs sniedzam pasaulei mīlestību un radām brīnišķo," stāsta režisore, aktrise, producente Jekaterina Lanskaja.

Līdztekus veiksmīgai režisores karjerai Jekaterina Lanskaja kļuva par lielu kultūras projektu producenti Latvijā. Darbs "Dzīve izkliedētā gaismā", kur Jekaterina darbojas arī kā aktrise un dejotāja, 2019. gadā ieguva prestižās starptautiskās prēmijas "London International Motion Picture Awards" galveno balvu kategorijā "Labākais mūzikas video", vēsta "Digital Art House" pārstāvji.

Interesants ir filmas pamatā esošās dziesmas tapšanas stāsts. "Pēc kādas ilgas šķiršanās mēs ar bērniem nolēmām pārsteigt tēti: līdz viņa atbraukšanai iemācīties sirsnīgus, gaismas pārpilnus dzejoļus. To autore bija jaunā dzejniece Erizna, kuras dzeja skanēja neatkārtojamā bērnu intonācijā. Tā radās, jauns, maiguma pārpilns muzikāls stāsts," atceras Jekaterina Lanskaja.

"Īsfilmas "Neaizliedz sev sapņot" ideja sasaucas ar šodienas realitāti, kad svarīgākas ir kļuvušas cilvēciskās attiecības, atbalsts, mīlestība un savstarpējā sapratne. Gan mūziķi, gan radoši cilvēki ir pirmie, kas to īpaši izjūt. Uz filmēšanu tika aicināti pāri, kuru attiecības ir pārpilnas ar mīlestību, rūpēm, siltumu. Tas viss ir kadrā: viņu sarunas, skatieni, smaidi un pieskārieni. Filmēšanai tika izvēlētas īpašas Latvijas vietas, kas neticami harmoniski un precīzi atklāj kopējo atmosfēru: jumts ar elpu aizraujošiem panorāmas skatiem uz burvīgo Rīgu un slavenās Jūrmalas pludmales ar baltajām smiltīm," vēsta filmas veidotāji.

"Šim projektam mēs savācām brīnišķīgus cilvēkus no dažādām profesionālajām jomām, kas mīl savu darbu un dzīvi. Esot tiem līdzās, tu jūti īpašu enerģiju un gaismu. Mēs kopā izveidojām dzīvu, patieso emociju video albumu, kuru ir vēlēšanās skatīties vēl un vēl. Mūsu operators – inscenētājs Jānis Andrejevs par šo darbu teica īsi un kodolīgi – people project," stāsta mūziķis Dmitrijs Lanskojs.

Filmēšanā piedalījās pianists-virtuozs Andrejs Osokins, dziedātāja Katrīna Gupalo, aktrise Tatjana Mariničeva, mākslinieces Diāna Radeiko un Mary Zhang, fotogrāfi Vita Plūme un Anrijs Požarskis, mākslinieks German Superfin, galerijas īpašniece un māksliniece Jūlija Jeresjko, Mišela Šehurina – zīmola TOOCHE dizainere, Jurijs Švāns - Mr. YES – PRICKEARS izveidotājs, ajurvēdas doktors Makss Volodins, filosofe-konsultante Marija Volodina, PR aģentūras vadītāja Irēna Drozdova, estētiskās skaistumkopšanas speciāliste Marija Aļasina, fotogrāfs Ēriks Andresons, kastinga direktore Nika Stepanova, filoloģe Inese Griestiņa, uzņēmējs Aleksandrs Miščenko un daudzi citi.

Muzikālais projekts "Lanskoy & Co" klausītājiem ir zināms pēc dziesmām no populāriem Krievijas seriāliem "Fizkultūras skolotājs", "Filoloģijas fakultāte", "Adaptācija", bet projekta solists Dmitrijs Lanskojs kā muzikālais producents ir piedalījies projektos "Saldā dzīve", "Astoņdesmite", "Reālie zēni", "Nabaga cilvēki", "Es tievēju", "Skaļrunis" un daudzos citos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!