Ar seansiem 18. un 21.jūlijā Rīgas Doma dārzā jau otro reizi aizsāksies kino vakari, kuros šajā reizē tiks izrādītas Latvijas jauno režisoru autorfilmas.

"Mans Doms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns informē, ka četros ceturtdienu vakaros (18. un 21.jūlijā; 1. un 8.augustā, plkst. 23:00) kopumā tiks izrādītas deviņas latviešu autorfilmas, kas tematiski sakārtotas vairākos filmu blokos. 

Kino vakaros tiks rādītas dokumentālās filmas, eksperimentālās īsfilmas, kā arī spēles īsfilmas. Visas programmā iekļautās filmas ir Latvijas Kultūras akadēmijas režisoru - jauno talantu 2011. un 2012. gada  studiju noslēguma skates darbi.

Pirmajā - dokumentālo filmu - vakarā tiks rādīta režisores un operatores Elgas Dudarevas filma "Medaļu cena", kā arī Santas Skuteles režisētā "Vecmamma, kas tu esi?". Abas šīs filmas ir jauno režisoru 2012. gada bakalaura - radošās skates darbi LKA.

"Medaļu cena" ir divu sportistu - Jāņa Bojāra un Māra Grēniņa - dubultportrets, stāsts par viņu sasniegumiem un traumām, medaļu aprūpi un Rokijiem. Ekranizējums viņu dzīvesstilam. Filmu radījusi pati režisore, apvienojot režisoru, scenāristu un operatoru vienā personā.

Otra šīs nedēļas kino vakara filma "Vecmamma, kas tu esi?" nojauc robežas starp dokumentālo un inscenēto, īsto un šķietamo, saglabājot patiesību gan faktos un notikumos, gan arī emociju līmenī. Tas ir dokumentāls stāsts par filmas režisori Santu Skuteli, kura cenšas noskaidrot patiesību dzimtas noslēpumā - viņas vecvecmamma 50. gados Rīgā esot noslepkavojusi taksometra šoferi. Izmeklēšanas (filmas tapšanas) gaitā arī Santa iepazīstas ar taksistu un abi kopā dodas šajā ceļojumā.

Ar pārējo kino vakaru filmu programmām iespējams iepazīties šeit.

Ieeja kino vakaros bez maksas! Uz pasākumu iesakām ņemt līdzi pledu un tēju termosā siltākai atmosfērai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!