Foto: Vida Press
Rīgas filmu fonda ārvalstu filmu uzņemšanas konkursa līdzfinansējumam apstiprināti trīs ārvalstu filmu projekti, par to 15. aprīlī vienojās konkursa vērtēšanas komisija. Daļēji Rīgā un citur Latvijā tiks filmētas trīs kinolentes, tostarp Vācijas filma par Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti, sauktu par Sisi.

Konkurss tika izsludināts 1. martā, un tajā tika saņemti 15 pieteikumi par kopējo līdzfinansējuma pieprasījuma summu 2 799 552 eiro, paredzot kopsummā Latvijā un Rīgā tērēt 13 726 532 eiro.

Apstiprinājumu līdzfinansējuma līguma slēgšanai ar Rīgas pašvaldību iegūto punktu prioritārajā secībā saņēma šādi projekti.

SIA "White Picture" kopražojums "Neredzamā cīņa", kas taps sadarbībā ar "Homeless Bob Production" (Igaunija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Jaunā filma tiek pieteikta kā kungfu komēdija, kas norisinās PSRS 1973. gadā, automehāniķim kļūstot par mūku un svēto. Filmēšana Latvijā ir plānota no 2021. gada jūlija līdz oktobrim, filmējot Rīgā.

Finansējumu saņems arī SIA "Ego Media" kopražojums "Ebrejs", kas taps sadarbībā ar "Motor Film Studio" (Krievija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Tā ir vēsturiska drāma, kas risinās PSRS Ukrainā 1946. gadā, un izseko nenoskaidrotu slepkavību sēriju. Filmēšana Latvijā ir plānota no 2021. gada maija līdz augustam, filmējot Rīgā, Kandavā, Kuldīgā, Liepājā un kinopilsētā "Cinevilla".

SIA "Cinevilla Films" pieteikums "Sisī", kas taps sadarbībā ar "Story House Pictures" (Vācija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Latvijā tiks filmēta daudzsēriju spēlfilmas pirmā sezona. Tas ir pieaugšanas stāsts par Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti, kas bērnībā kā arī mūsdienās biežāk saukta par Sisī, un kļuvusi par Austrijas un Austroungārijas kultūras ikonu. Filmēšana Latvijā ir plānota no 2021. gada maija līdz augustam, filmējot gan Rīgas kinostudijā, gan Vecrīgā, Rundāles pilī, Kuldīgā, Krimuldā un Gaujas Nacionālajā parkā.

Kopējais trīs apstiprināto filmu projektu plānotais atbalstāmo izmaksu budžets, ko paredzēts tērēt Rīgā un Latvijā, ir 5 345 693 eiro.

2021. gada konkursa plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro. Tā kā martā saņemto pieteikumu kopējais līdzfinansējuma pieprasījums pārsniedz konkursa plānoto summu, konkursa vērtēšanas komisija pārtrauc tālāku pieteikumu pieņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!