Foto: RIA Novosti/Scanpix
Venēcijas kinofestivāla organizatori šogad nolēmuši balvu par ieguldījumu kinematogrāfijā piešķirt ASV režisoram Viljamam Fridkinam, ziņo ārvalstu mediji un festivāla interneta vietne.

Balva Fridkinam tiks pasniegta 70.Venēcijas kinofestivāla laikā, kas sāksies 28.augustā. Savu izvēli organizatori pamato ar to, ka Fridkinam ir ievērojama loma amerikāņu kinematogrāfa atdzimšanā, kas pazīstams arī kā "Jaunā Holivuda". Festivāla laikā tiks izrādīta atjaunotā 1977.gadā tapusī režisora filma "Burvis" (Sorcerer).

Plašākai publikai režisors kļuva pazīstams ar 1973.gada filmu "Sātana izdzinējs" (The Exorcist), kas ir Viljama Pītera Bletija stāsta ekranizējums. Pēc vairāku kritiķu domām šī filma vēl šobrīd ieņem stabilu vietu šausmu filmu Top 10. 1974.gadā tā tika apbalvota ar četriem "Zelta globusiem", kā arī diviem "Oskariem".

Tāpat pie režisora sasniegumiem var pieskaitīt 1971.gada "Franču sakarnieku" (The French Connection) ar Džīnu Hekmenu galvenā lomā, kā arī 1985.gada "Dzīvot un mirt Losandželosā" (To Live and Die in L.A.) ar Viljamu Defo un Džonu Turturo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!