Foto: Publicitātes foto
Godalgotajam un pretrunīgi vērtētajam dāņu kinorežisoram Larsam fon Trīram diagnosticēta Parkinsona slimība, teikts Trīra kinokompānijas "Zentropa" izplatītajā paziņojumā, raksta "Guardian".

Pirmdien izplatītajā paziņojumā minēts, ka režisors "ir labā noskaņojumā un iziet ārstēšanas kursu simptomu mazināšanai", kas notiek paralēli Trīra televīzijas seriāla "The Kingdom" triloģijas noslēguma sezonas tapšanai. "The Kingdom Exodus" pirmizrāde ieplānota Venēcijas kinofestivālā augustā, un Trīram paredzēta dalība atsevišķos publicitātes pasākumos. Vēlāk seriāls tiks izlaists platformā "Mubi", norāda "Zentropa".

2018. gadā notikušajā intervijā ar "Guardian" žurnālistu Ksanu Bruksu režisors savu roku trīcēšanu skaidroja ar antidepresantu lietošanu un atturēšanos no alkohola, lai pārvarētu atkarību.

Larss fon Trīrs ir viens no pasaulē zināmākajiem dāņu kinorežisoriem, kurš iekarojis kinokritiķu un festivālu apmeklētāju uzmanību ar tādām filmām kā "Šķeļot viļņus", "Dejotāja tumsā", "Dogvila", "Antikrists", "Melanholija" un "Nimfomāne". Viņa jaunākā pilnmetrāžas filma "Māja, ko uzbūvēja Džeks" ir provokatīvs stāsts par sērijveida slepkavu. 2018. gadā tā piedzīvoja pirmizrādi Kannu kinofestivālā, kur Trīrs atgriezās pēc septiņu gadu izslēgšanas perioda no festivāla aprites pēc tam, kad 2011. gadā preses konferencē neveikli pajokoja, ka izjūt simpātijas pret Hitleru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!