Foto: AFP/Scanpix/LETA
Dienu pirms "Oskara" balvas ceremonijas tradicionāli nosauktas arī iepriekšējā gada sliktākās filmas, režisori un aktieri. Šogad visvairāk "Zelta avenes" – balvas, ko pasniedz par vājāko veikumu kino – saņēmusi dziedātāja Sia un viņas veidotā filma "Music".

Sia un "Music" tikušas pie trīs "Zelta avenēm". Pati Sia, kurai filma "Music" ir debija kino, tikusi pie apkaunojošās balvas kā sliktākā režisore, bet Keita Hadsone, kura filmā atveido galveno lomu, apbalvota kā sliktākā aktrise. Medija Zīglere (Maddie Ziegler), kura redzama galvenās varones māsas lomā, tikusi pie "Zelta avenes" kā sliktākā aktrise otrā plāna lomā.

Keitas Hadsone varone ir narkotiku dīlere, kura spiesta uzņemties atbildību par savu pusmāsu ar autiskā spektra traucējumiem, kad pēkšņā nāvē mirusi abu māte. Filma jau saņēmusi pamatīgu kritiku autisma atainojumu filmā.

Tomēr galveno "Zelta aveni" kategorijā "Sliktākā filma" saņēmusi Brenona Hovsa ( Brannon Howse) un Maika Lindela (Mike Lindell) "Absolute Proof" – dokumentālā filma par to kā ķīnieši iejaukušies 2020 gada ASV prezidenta vēlēšanās un patiesībā amatā būtu jāpaliek Donaldam Trampam. Filmas režisors - uzņēmējs Maiks Lindels, kurš pats arī redzams filmā, ticis pie sliktākā aktiera goda.

Pie sava "Zelta avenes" negoda divās kategorijās ticis arī Donalda Trampa jurists un ekspolitiķis Rūdijs Džuliāni, kurš godalgots par paša sevis atveidošanu Borata filmas turpinājumā (kategorijā "Slikātākais aktieris otrā plāna lomā") un par darbu kopā ar Mariju Bakalovu (kategorija "Sliktākā kombinācija uz ekrāna").

Šogad "Zelta aveņu" uzvarētāji vienkārši tika nosaukti īpaši izveidotā video, kas "Youtube" tika publicēts 24. aprīlī. Līdzās sliktākajiem kino darbiem, šogad tika nosaukts vēl viens ārpus kārtas "Zelta avenes" saņēmējs – 2020. gads, kā visu laiku sliktākais kalendārais gads.

Atgādinām, ka pirmās "Zelta avenes" 1980. gada sliktākajām filmām tika pasniegtas balvas dibinātāja publicista Džona Vilsona nama dzīvojamajā istabā. Ceremonijā klāt bijuši vien trīs cilvēki. Tradīcija šajos gados vērsusies plašumā. Pēdējos gados par "Zelta avenes" filmām balso aptuveni 650 žurnālisti no 45 ASV štatiem un 19 citām valstīm, bet par nominantiem un balvas saņēmējiem ziņo lielākie mediji – BBC, CNN un citi.

Uzvarētājiem tiek pasniegta apzeltīta plastmasas figūriņa 5 ASV dolāru vērtībā, tomēr retais ir drosmīgs ierasties pasākumā un saņemt šo balvu.

"Zelta avene 2021" uzvarētāji

Sliktākā filma:
"Absolute Proof"

Sliktākais aktieris
Maiks Lindels (Mike Lindell/ The "My Pillow" Guy) – "Absolute Proof"

Sliktākā aktrise:
Keita Hadsone (Kate Hudson) – "Music"

Sliktākā aktrise otrā plāna lomā:
Madija Zīglere (Maddie Ziegler) – "Music"

Sliktākais aktieris otrā plāna lomā:

Rudijs Džuliani – "Borat, Subsequent Movie-Film"

Sliktākā kombinācija uz ekrāna:
Marija Bakalova un Rudijs Džuliani (Maria Bakalova & Rudy Giuliani) – "Borat Subsequent Movie-Film"

Sliktākais režisors:
Sia – "Music"

Sliktākais scenārijs:
"365 Days"

Sliktākais rimeiks, kopija vai turpinājums:
"Dolittle"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!