Foto: AP/Scanpix/LETA

Spītējot pandēmijai un ievērojot dažādus nepieciešamos piesardzības pasākumus šoruden tomēr klātienē notiks prestižais Venēcijas kinofestivāls, šonedēļ medijiem pastāstīja festivāla organizatori.

Festivāls, kas šogad Itālijā notiks jau 77. reizi, norisināsies iepriekš plānotajos datumos – no 2. līdz 12. septembrim. Festivāla programma tiks pilnībā izziņota šā gada 28. jūlijā.

Jau iepriekš ziņots, ka Covid-19 dēļ šā gada maijā tika pārcelta tuvāko divu gadu Venēcijas arhitektūras un mākslas biennāļu norise – attiecīgi uz 2021. un 2022. gadu.

Venēcijas kinofestivāls tomēr norisināsies atšķirīgi no citiem gadiem – filmu seansu skaits būs samazināts, bet atsevišķas skates norisināsies citās Itālijas pilsētās. Piemēram, programma "Venice Classics" būs skatāma Boloņā no 25. līdz 31. augustam, savukārt programma "Sconfini" ir atcelta pavisam. Tiek plānoti brīvdabas seansi un izstrādāts īpašs sanitārais protokols.

Venēcijas kinofestivāla mākslinieciskais direktors Alberto Barbera paudis prieku, ka pasākums varēs notiks ar minimālu programmas samazinājumu. Kopumā programmā būšot no 50 līdz 55 filmām, tradicionāli piedāvājot labāko, kas kinoindustrijā tapis pēdējā gada laikā, neskatoties uz īpaši spiedīgajiem darba apstākļiem pēdējo mēnešu laikā.

Viņš arī uzsvēra, ka festivālu klātienē apmeklēs ievērojams skaits režisoru un aktieru, taču, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, tie, kuri nevarēs būt Venēcijā, preses konferencēs piedalīsies attālināti.

Jau ziņots, ka šogad Venecijas kinofestivāla žūriju šogad vadīs austrāliešu aktrise un producente Keita Blanšeta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!