Foto: Publicitātes foto

Februārī, kas Sv. Valentīna dienas dēļ tiek dēvēts par mīlestības mēnesi, kinoteātris “Splendid Palace” piedāvās īpaši piemeklētu filmu izlasi - vienpadsmit filmas no Erotisko īsfilmu festivāla “Best Erotic Shorts III”. Tāpat tiks demonstrētas filmas "Pamatinstinkts" un "Parasta kaislība".

Kā norāda izlases veidotāji, erotisko filmu kategorija pieder izklaides kino virzienam ar ļoti plašu diapazonu: no liriska romantisma un juteklisma līdz kvēlai seksualitātei. Festivāla "Best Erotic Shorts" kino izlases ceļo pa lielākajiem pasaules kino ekrāniem un ir pieprasītas Spānijā, Austrijā, Krievijā, Baltkrievijā, Lielbritānijā, Meksikā, ASV, Lietuvā u.c.

Īpašais seanss notiks 14. februārī pulksten 20. Tiks demonstrētas erotiskās īsfilmas no ASV, Vācijas, Nīderlandes, Francijas, Šveices, Argentīnas, Meksikas un Spānijas. Uz "Splendid Palace" ekrāna tās tiks rādītas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Seanss pieejams apmeklētājiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, vēsta organizatori.

Savukārt "Splendid Palace" Mazajā zālē 14. februārī pulksten 18 varēs noskatīties 90. gadu klasiku - Pola Verhovena erotisko trilleri "Pamatinstinkts" (Basic Instinct, 1992).

Filmas stāsta centrā ir dzīvē vīlies detektīvs (Maikls Duglass), kurš izmeklē rokzvaigznes nāvi – vīrietis seksa laikā nodurts ar ledus nazi. Aizdomas krīt uz viņa mīļāko – rakstnieci (Šārona Stouna), kura savā grāmatā aprakstījusi līdzīgu slepkavību. Detektīvs un liktenīgā blondīne tiek ierauti krimināli erotiskās attiecībās. Arvien grūtāk kļūst atšķirt, kurš šajā stāstā ir vajātājs, kurš – upuris.

Vakara turpinājumā, 14. februārī, pulksten 20.40 kinoteātra Mazajā zālē varēs noskatīties filmu "Parasta kaislība" (Passion simple, 2020). Tās galvenā varone ir literatūras pasniedzēja, francūziete, skaista, jauna sieviete Elena, kura kvēli iemīlas Krievijas konsulāta darbiniekā Aleksandrā. Tagad visa viņas dzīve ir atkarīga no vīrieša zvaniem un īsziņām, apciemojumiem viņas omulīgajās mājās. Taču viņš zvana neregulāri, ierodas, kad grib, un izturas ārkārtīgi neatkarīgi un egoistiski.

Sīkāka informācija pieejama www.splendidpalace.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!