Foto: Kadrs no video

Ziemassvētku gaidīšanas laikā kinoteātris "Splendid Palace" rīkos pasākumu Līgo svētku noskaņās un 17. decembrī pulksten 19.00 aicina uz vasaras saulgriežu pašmāju kino klasiku – Jāņa Streiča filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (1981) seansu.

Filma tiek demonstrēta ciklā "Desmit izcili ceļojumi". Seansu apmeklēs arī filmas režisors Jānis Streičs un psiholoģijas doktore, aktrise Diāna Zande.

Ikvienam latviešu skatītājam zināmais stāsta par Mirtu Saknīti, kura loterijā laimējusi automobili – balto žiguli, tiks demonstrēts restaurētajā versijā.

Filmas notikumi aizsākas, kad par nozīmīgo notikumu Mirta uzraksta vēstuli sen nesatiktajam radiniekam Ērikam. Uzzinot par vecās lauku tantes laimestu, Tūteru ģimene maina savus atvaļinājuma plānus un nolemj braukt apciemot Mirtu un viņas auto. Padzirdējuši par Mirtas "limuzīnu Jāņu nakts krāsā", Līgo svētku priekšvakarā viesos ierodas arī Sprēsliņu ģimene, Mirtas mirušā dēla sieva Olita ar savu otro vīru Viktoru un meitu Lāsmu – palīdzēšot radiniecei vasaras lauku darbos. Vecajās mājās sākas liela rosība un radinieku savstarpējā konkurence par Mirtas tantes sirdi un testamentu.

"Ja šī būtu filma tikai par dzimtas strīdiem ap mantu pagājušā gadsimta 80. gados, tā pa šiem gadiem būtu novecojusi morāli un estētiski. Taču šajā filmā nekas nemainās tāpat kā Šekspīra vai Blaumaņa lugās. Precīzie attiecību moduļi: māte-meita, tēvs-dēls, jaunības mīlestība un vecuma vientulība ir arhetipiski un tāpēc universāli," par filmu raksta kinoteātra pārstāvji.

Savukārt pirmo divu žigulīšu īpašnieki, kuri uz filmas seansu ieradīsies ar savu "limuzīnu Jāņu nakts krāsā", tiks sveikti ar ieejas biļetēm uz filmu, kā arī auto goda stāvvietu kinoteātra "Splendid Palace" pagalmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!