Kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē 25. septembrī, plkst.18:30 Latvijas pirmizrādi piedzīvos Vācijas drāma "If Not Us, Who?" ("Kurš tad, ja ne mēs?"), portālu "Delfi" informē filmu studijas "Rija" pārstāvji.

Filmas pamatā ir jauno rakstnieku Bernvarda Vespera un Gudrunas Enslinas smeldzīgais mīlestības stāsts, kas norisinās 60. gadu Rietumvācijā. Būdami uzticīgi rakstītajam vārdam, viņi nodibina izdevniecību, taču sākums ir visai bezcerīgs. Kad Bernvarda neuzticības dēļ vētrainās attiecības gandrīz beidzas, pāris nolemj dibināt ģimeni un pārceļas uz Rietumberlīni, lai sāktu jaunu dzīvi. Gudruna un Bernvards ienirst kreisi noskaņotajā pilsētas bohēmā un jūt sevi kā daļu no kustības, kas apņēmusi visu pasauli: studentu protesti, narkotikas un rokenrols.

Nejūtot rakstītā ieteikmi uz reālās dzīves notikumiem, Gudruna Enslina pievienojas teroristiskajai Andreasa Bādera kustībai, pamet ģimeni un nonāk uz vardarbības un terorisma skatuves, kamēr Bernvards Vespers pakļauj savu veselo saprātu eksperimentiem ar psihodēliskām narkotikām, pūlēdamies beidzot uzrakstīt romānu, kurš mainītu pasauli...

Filmas režisors: Andress Feiels. Lomās: Augusts Dīls, Aleksandrs Fēlings, Lēna Lauzeme.

Filma 2011.gadā Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā saņēmusi Vācijas Kinomākslas teātra ģildes balvu par īpaši inovatīvu darbu, kā arī Vācijas Kino Bronzas godalgu.

Turpmākie filmas seansi kino "Splendid Palace Mazajā zālē: 26. septembrī plkst. 18.30 un 21.00 un 27. septembrī, plkst. 21.00

Filmas garums: 124 min. Filma vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Biļešu cenas 3 lati, skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.50 lati. Par cenu 3.50 lati – īpašais piedāvājums filmas pirmizrādes vakarā "Nabaklab". Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!