Foto: AP/Scanpix

Režisors Stīvens Spīlbergs (attēlā) drīzumā uzsāks darbu pie jaunas televīzijas daudzsēriju filmas "Napoleons", kas taps pēc kulta režisora Stenlija Kubrika 1970. gadā rakstīta scenārija, raksta ārvalstu prese.

Spīlbergs, kura jaunākā vēsturiskā filma "Linkolns" šogad bija izvirzīta "Oskara" balvai 12 nominācijās, jau iepriekš strādājis ar Kubrika aizsāktu darbu – 2001. gadā pabeidzot filmu "A.I. Artificial Intelligence".

Kubriks, kurš dažādās aptaujās atzīts par vienu no visu laiku ietekmīgākajiem kino režisoriem, esot bijis aizrāvies ar leģendārā karavadoņa un Francijas imperatora dzīvesstāstu un pavadījis vairākus gadus detalizēti pētot Napoleona personību.

Losandželosas mākslas muzejā ir aplūkojams kāds 1971. gadā Kubrika rakstītas vēstules melnraksts. Vēstule ir adresēta kādas Holivudas studijas vadītājiem, un tajā Kubriks par iecerēto "Napoleonu" apgalvo: "Ir neiespējami pastāstīt, ko es grasos darīt, izņemot to, ka es radīšu vislabāko filmu, kādu esmu jebkad uzņēmis."

Tāpat saglabājusies vēstule, kurā Kubriks piedāvā titullomu atveidot austriešu aktierim Oskaram Verneram, kā arī pieklājīga atteikuma vēstule no Odrijas Hepbernas, kura tobrīd bija nolēmusi kādu laiku nefilmēties, tomēr aicina režisoru uzrunāt viņu pēc kāda laika.

Stīvens Spīlbergs jauno filmu veidos ar Kubrika mantinieku piekrišanu.

"Kubriks bija slavens ar savu perfekcionismu, bet jūtamies droši, ka viņa mantojums nodots drošās rokās," tāpar sadarbību ar Spīlbergu teikts oficiālajā Kubrika ģimenes paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!