Foto: DELFI
Nacionālās kino balvas "Lielasi Kristaps" programmā svētdien, 9. oktobrī , gaidāmi vairāki zīmīgi pasākumi – notiks veselu četru filmu pirmizrādes, būs tikšanās ar filmu varoņiem, diskusija par Latvijas filmām Eiropā un pasaulē, kā arī tikšanās ar kinozinātnieku Viktoru Freibergu "Katram savs cilvēks oranžā vestē", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" svētdienas programma iesāksies ar kategorijā "Labākā debijas filma" izvirzīto filmu "Tev, Rūķi!". "Gadi ir tikai cipars: kurš gan var aizliegt teikt, ka aktrise ir 91 gadu jauna? Filmas režisore Liene Laviņa-Kalnaella bērnību pavadījusi teātra aizkulisēs, un filma-veltījums vitālajai aktrisei ir viņas sena sapņa realizācija."

Mazajā zālē 15.30 divas filmas: animācijas filmas "Gaidot Jauno gadu" un dokumentālā filmas "Īvāns" seanss; uz tikšanos ar skatītājiem ieradīsies filmas galvenais varonis Dainis Īvāns.

Lielajā zālē plkst. 16.00 Eiropas mākslas kino dienas programmā varēs noskatīties filmu "Ausma"; pirms tam diskusija "Latvijas filmas Eiropā un pasaulē" ar Ditas Rietumas, Aijas Bērziņas, Alises Ģelzes un Gunitas Grošas piedalīšanos. Plānots, ka diskusijai no Korejas "pieslēgsies" arī "Ausmas" režisore Laila Pakalniņa.

Vakarā, plkst. 18.00, Mazajā zālē varēs noskatīties divās "Lielā Kristapa" nominācijās izvirzīto stāstu par četriem draugiem — filmu "Prāta vētra. Starp krastiem".

Savukārt Lielajā zālē seansā plkst. 18.30 skatītājiem tiks piedāvāta veselu trīs filmu pirmizrādes: kategorijā "Labākā debijas filmas" nominētā "Mana zeme deg" un "Labākā īsmetrāžas spēlfilma" kategorijā nominētās filmas "Vienreizējā", "Bez nosaukuma"; šajā seansā, tiesa, ne pirmizrāde, arī "Labākā īsmetrāžas spēlfilma" kategorijai nominētā filma "Dārznieks".

"Café Film Noir" plkst. 19.00 būs pirmizrāde filmai "Dubultportrets & meistara slepenā dzīve" - šis ir stāsts par kinoaktieri Paulu Butkēviču un viņa meitu Alēnu.

Dienas beigās plkst. 21.00 žanra kino cienītājiem pirms filmas "M.O.Ž." seansa "Splendid Palace" Lielajā zālē notiks Viktora Freiberga vadītā diskusija "Katram savs cilvēks oranžā vestē", kurā piedalīsies režisors Aiks Karapetjans un literatūrzinātniece Bārbala Simsone.

Jau ziņots, ka "Lielā Kristapa" balvas 23 nominācijās tiks pasniegtas noslēguma ceremonijā 12. oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace". Nobalsot par publikas simpātiju šogad var portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!