Foto: Liis Reiman
Tallinas starptautiskajā kinofestivālā, kas šonedēļ norisinājās Igaunijas galvaspilsētā, galvenejās kategorijās uzvaras lauru plūkuši Āzijas kinematogrāfa pārstāvji. Festivāla Grand Prix saņēmusi japāņu filma "Kontora", bet par labāko režisoru atzīts filipīniešu kino pārstāvis Jun Robles Lana par filmu "Kalel", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Filma "Kontora", kas Tallinā piedzīvoja savu pasaules pirmizrādi, saņēmusi balvu arī par labāko skaņu celiņu.

Filma vēsta par kādu vientuļo tēvu un viņa sarežģītajām attiecībām ar pusaugu meitu, līdz viņu dzīvē ienāk mēms svešnieks, kurš pārvietojas tikai atmuguriski…

Savukārt filma "Kalel" atklāj kāda Manilas pusaudža stāstu – viņam tiek diagnosticēts HIV pozitīvs, turklāt ir jānoraugās kā pakāpeniski izjūk viņa ģimene.

Labākās aktrises titulu Tallinas "Black Nights" festivālā ieguva Alina Serbana no Rumānijas par galveno lomu filmā "Gipsy Queen", kurā viņa atveido romu tautības vientuļo māti, kura strādā dažādus gadījuma darbus, taču negaidīti viņai rodas iespēja atgriezties boksa ringā – pie karjeras, ko viņa pametusi jau pirms vairākiem gadiem.

Savukārt labākā aktiera balva tikusi britu aktierim Kavanam Klērikinam par lomu trillerī "Muscle".
Viss uzvarētāju saraks – festivāla mājaslapā.

Jau ziņots, ka Tallinas starptautiskais kinofestivāls šogad notiek no 15. novembra līdz 1. decembrim. Festivāls dibināts 1997. gadā un šobrīd ir Baltijas reģionā lielākais festivāls, kas 2015. gadā izpelnījās A klases festivāla statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!