Foto: PantherMedia/Scanpix
Šonedēļ pēc Latvijas Institūta (LI) ielūguma Latvijā viesosies ASV publicists un kino kritiķis Donalds Djūvijs, kurš strādā pie monogrāfijas par Latvijas kino, portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Institūta pārstāvis Kaspars Rūklis.

Djūvijam ieplānotas vairākas tikšanās un intervijas ar Latvijas kinoindustrijas pārstāvjiem, kā arī kino pilsētas Cinevillas apmeklējums un publiska uzstāšanās "No Eiropas līdz Holivudai, un atkal atpakaļ".

D. Djūvijs dzīvo Ņujorkā un ir vairāk nekā 30 daiļliteratūras un dokumentālās prozas grāmatu autors. Viņš sarakstījis monogrāfijas par Ziemeļvalstu kino un tādām kino nozares personībām kā Džons Stjuarts, Marčello Mastroianni, Lī Kobs un Džeimss Stjuarts Blaktons. Djūvijs ir autors ap 30 lugām, kuras iestudētas gan ASV, gan Eiropā, kurš strādājis arī pie televīzijas un kino scenārijiem un publicējis rakstus par kino nozari dažādos ASV laikrakstos un žurnālos.

Savā lekcijā "No Eiropas līdz Holivudai, un atkal atpakaļ" Djūvijs ar Latvijas kinoindustrijas pārstāvjiem runās par Eiropas, īpaši Skandināvijas, aktieru un citu kino nozares profesionāļu lomu ASV un pasaules kinoindustrijas attīstībā. Lekcija notiks ceturtdien, 22. septembrī, pulksten 16.00 Latvijas Institūtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!