Foto: Publicitātes foto
No 10. septembra līdz 30. septembrim iespējams iegādāties Rīgas Starptautiskā kino festivāla apmeklētāja karti, kura tikai par 25 eiro ļaus noskatīties vairāk nekā simt filmu, kuras iekļautas plašajā un daudzveidīgajā festivāla programmā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 15. līdz 25. oktobrim, un no šodienas, 10. septembra, www.bilesuserviss.lv interneta vietnē, kā arī "Biļešu Serviss" kasēs visā Latvijā iespējams iegādāties festivāla apmeklētāja karti jeb "Festival Pass" 25 eiro vērtībā, kura festivāla laikā ļaus noskatīties vairāk nekā simt filmas "Splendid Palace", kā arī jaunatvērtajā mazajā kinoteātrī "Kino Bize".

Rīgas Starptautiskā kino festivāla astoņās programmās iekļautās filmas pieder gan kino vēstures zelta fondam, gan atspoguļo kino valodas attīstību pēdējā gada laikā, gan saņēmušas balvas nozīmīgākajos kino industrijas festivālos Kannās, Berlīnē un Venēcijā. To nosaukumi un režisori komentārus neprasa: Žans Rušs un "Vienas vasaras hronika" (1961), Džons Kasavītiss un "Sejas" (1968), klasiķis Benuā Žako un šī gada Berlīnes konkursante "Istabenes dienasgrāmata", kādreizējās skotu kulta grupas "The Beta Band" dalībnieks Džons Maklīns un "Gausie rietumi" ar Maiklu Fasbenderu vienā no galvenajām lomām, norvēģu brīnumbērns Joahims Trīrs un Kannu Zelta palmas zaram nominētā kinolente "Skaļāk par sprādzieniem" ar Izabellu Ipēru un Džesi Eizenbergu, Nanni Moretti un Kannu konkursante "Mana māte", Lāzlo Nemešs un šī gada Kannu sensācija - holokausta drāma "Saula dēls", Radu Žude un Berlīnes laureāte "Aferim!", Roterdamas kinofestivāla apokaliptiskā Argentīnā filmētā austriešu režisora Lukasa Valentas Rinnera debija "Parabellum" un daudz, daudz citu.

Īpaši padomāts par bērnu auditoriju. Pašiem mazākajiem skatītājiem sadarbībā ar Kristiansandas Starptautisko Bērnu filmu festivālu radīta programma "Bērnu brīvdienas" ("Kids Weekend"), kurās - ne tikai filmas, bet arī animācijas darbnīcas un garās brokastis visai ģimenei. Savukārt pusaudžu ikdiena un problēmas atklātas programmā "Jauniešu lietas" (#Youth_Matters!). Īsfilmu un eksperimentālā kino žanru pārstāv jauns zīmols "Short Riga" ar trim konkursiem starptautiskā un Baltijas mērogā, kā arī mūzikas video jomā.

Festivāla apmeklētāja kartes tirdzniecībā pieejamas ierobežotā skaitā - festivāls ieplānojis vien 100 šādu karšu īpašnieku. Arī karšu iegādes termiņš noteikts līdz individuālo seansu biļešu tirdzniecības sākumam - 1. oktobrim. "Biļešu Serviss" interneta vietnē www.bilesuserviss.lv (http://bit.ly/Riga_IFF_pass) pieejama detalizēta informācija par karšu izmantošanas nosacījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!