Pašlaik dokumentālā pilnmetrāžas spēlfilma, pie kuras strādā biedrība "UNITED EMOTIONS", ir radīšanas procesā. Tās veidošanu atbalsta arī Salaspils novada pašvaldība, portālam "Delfi" pastāstīja Salaspils novada domes pārstāve Lolita Trukšāne.

Filmā plānots izcelt ne vien dzejas meistara personību 60. un 70. gadu padomju absurdās realitātes kontekstā, bet būtiska loma piešķirta arī Knuta laikabiedru teiktajam, toreizējai literārajai videi Latvijā.

Pašlaik jau sagatavota virkne interviju ar Skujenieka draugiem, kolēģiem, lēģera biedriem, ģimeni, tostarp ar Jāni Rokpelni, Marinu Kostaņecku, Ingmāru Čaklo, Uldi Bērziņu un citiem.

"Iecere par filmu radās pēc tikšanās ar dzejnieku Knutu Skujenieku Ķekavas pagasta bibliotēkā. Viņa personības absolūtā unikalitāte un burvība ir tā, kas lēnām, soli pa solim ir novedusi pie idejas par filmu," stāsta viena no filmas veidotājām Sanda Zālamane.

Filmu veido biedrība "United Emotions" kopā ar studiju "RastaMedia". "Knuts Skujenieks, būdams viens no īstenākajiem demokrātiem, mūsu tautas ģēnijiem, ar laika noilgumu spēj skatīties uz cilvēkiem un notikumiem, iekļaujot tos kopējā laika ritumā.

Caur Knuta Skujenieka dvēseles prizmu notiek atbrīvošanās no padomju nastas, sāpīgu, dažkārt nevēlamu notikumu pieņemšana, kas atbrīvo garu un ļauj vieglāk dzīvot šodienā, pieņemot notikušo kā mācību un ceļa maizi nākamajām paaudzēm," teic Zālamane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!