Nupat Lielā Kristapa balvu saņēmušajai Ivara Tontegodes īsfilmi "Apsēstība" top filmas pilnmetrāžas versija "Sēņotāji", kuru jau pavasarī varēs skatīties kinoteātros gan Rīgā, gan Latvijas reģionos, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

"Ar 'Apsēstību' apsteidzu Pakalniņu, lai viņa man piedod, bet man tas tiešām ir sasniegums. Ar 'Sēņotājiem' vai citu darbu varbūt abi tiksimies Kannās. Filmu studijas 'Lokomotīve' ideja par pilnmetrāžas filmu, man, protams, sagādā kaifu – radīt ko pabeigtu un lielu, iestāties 'īstā kino' lauciņā, jo īsmetrāža ir studentu finanšu resursu trūkuma līmenis. Vienmēr esmu uzskatījis, ka tas ir formāts cirkus jokiem, nevis nopietniem stāstiem, emocijām, atmosfērām," ar piedzīvojumiem kinofestivāla noslēguma ceremonijā dalās "Sēņotāji" režisors un scenārija autors Ivars Tontegode.

"Apsēstība" tika iesniegta kinofestivāla "Lielais Kristaps" studentu īsfilmu kategorijā, bet žūrija nolēma to nominēt kopā ar profesionāļu veidotām īsfilmām. Vēl nezinot "Lielais Kristaps" rezultātus, filmu studija "Lokomotīve" saskatīja īsfilmā pilnmetrāžas filmas potenciālu. Šī gada septembrī tika būtiski papildināts filmas scenārijs un sākti piefilmēšanas darbi. Daudzas epizodes tiks pilnībā pārveidotas, kā arī būtiski papildināts filmas scenārijs un intensificēta filmas sižeta dinamika.

Traģikomēgijas "Sēņotāji" galvenais varonis ir dēmonu apsēsts. Darbība nenotiek viduslaikos, bet gan mūsdienu agresīvajā kapitālismā. Viņu ir piebeigusi stresainā dzīve. Mājās slima māte, darbā kolēģi, kuri viņu apsmej, priekšniece, kura vēlas viņu iegūt gan darbam, gan gultai. Vienīgais risinājums izrādās sēnes un halucināciju pilns ceļojums pretī drosmei ko mainīt. Sižets galveno varoni ienes notikumos, kuri no sākuma šķiet sīki un nenozīmīgi, bet filmas laikā tie kā sniega pika, kura ripo no kalna aplīp līdz gandrīz mesiāniskai idejai un risinājumiem, kā rīkoties mūsdienu materiālajā un garīgajā krīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!