Foto: Publicitātes foto

Šovasar uzsākta jaunas latviešu aktierfilmas "Banāns upē" filmēšana. Filma top Kurzemē – uz Irbes upes un Abavas krastos. Tā vēstīs par Latvijai vasarās raksturīgo izpriecu – laivu braucienu.

Kā "Delfi" informēja filmas veidotāju pārstāve Madara Melberga, galveno lomu atveidotāji ir Kaspars Dumburs, Toms Auniņš un 12 gadus vecais Nestors Carjovs Krūmiņš.

"Banāns upē" būs režisora Kristapa Brīzes debijas filma, kura solās būt vasarīgs stāsts par mūsdienu latviešiem tradicionālo laivu braucienu, kurā neiztikt bez neparedzētiem piedzīvojumiem.

Abi varoņi, Ralfs (Toms Auniņš) un Linards (Kaspars Dumburs) ir pretstati, kuri savus vīrišķības meklējumus izspēlē meklējot kontaktu gan ar līdzi paņemto pusaudzi, gan ceļā satiktām sievietēm.

"Banāns upē" tiek pieteikta kā piedzīvojumu filma visai ģimenei. Filmas mākslinieks ir Toms Grīnbergs, kurš plašākai publikai zināms kā scenogrāfs Regnāra Vaivara izrādēm, bet strauji savu karjeru attīsta arī kino jomā. Piemēram, Toma Grīnberga māksliniecisko skatījumu varēs redzēt arī Jura Poškus topošajā filmā "Saule spīd 24 stundas.

Filmas operatoram Mārcim Ābelem, pēc dokumentālās filmas "Baltu ciltis" un ražošanā esošās aktierfilmas "Nemierīgie prāti", šī būs trešā pilnmetrāža, kurā gan filmēšana uz ūdens, gan vasarīgā daba ir stilistisks izaicinājums.

"Banāns upē" producente ir Madara Melberga un filma top ar VKKF atbalstu studijā "FA Filma", kurā iepriekš producētas režisora Jura Poškus "Kolka Cool" un Ievas Ozoliņa IDFA festivāla laureāte "Dotais lielums mana māte". Filmu uz ekrāniem var gaidīt 2021. gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!