Foto: Publicitātes foto. Kadrs no filmas "Trainspotting"

Denija Boila filma "Trainspotting" atzīta par labāko britu filmu karalienes Elizabetes II valdīšanas jeb pēdējo 60 gadu laikā, raksta ārvalstu prese.

Par filmu, kas bija kases grāvējs 1996. gadā un joprojām tiek uzskatīta par kulta kinolenti, britu izklaides preču tirdzniecības grupas HMV rīkotajā Lielbritānijas labāko filmu reitingā nobalsojuši vairāk kā 24 000 skatītāju.

Filma "Trainspotting" veidota pēc tāda paša nosaukuma Irvina Velša grāmatas motīviem. Tās galveno varoni heroīnatkarīgo Marku Rentonu filmā atveidoja aktieris Jūens Makgregors.

Otrajā vietā britu skatītāji ierindojuši "Montija Paitona trupas" filmu "Svētais grāls". Saraksta Top 5 iekļuvusi arī filma "Braiena dzīve", kas ierindojas ceturtajā vietā. Trešajā vietā britu kinoskatītāju vērtējumā ierindojusies Harijas Potera sērijas filma "Harijs Poters un nāves dāvesti: II daļa", bet piecinieku noslēdz Stenlija Kubrika "Mehāniskais apelsīns".

Tāpat Top 10 atrodamas tādas filmas kā "Harijs Poters un Azkabanas gūsteknis", "2001: Kosmosa odiseja", "Karaļa runa" un citas filmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!