Foto: AP/Scanpix/LETA

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš redzams nelielās lomās vairākās Holivudas filmās, tostarp "Viens mājās 2", "Zūlanders" un "Volstrīta: Nauda nekad neguļ", ir pametis Ekrāna aktieru ģildi, ASV kino un televīzijas aktieru arodbiedrību, brīdī, kad ģildes vadība grasījās viņu izslēgt, raksta medijs "The Guardian".

4. februārī Tramps nosūtīja vēstuli arodbiedrības prezidentei Gabrielai Karterisai ar tekstu: "Es rakstu jums saistībā ar tā saukto disciplinārās komisijas noklausīšanos, kas vērsta uz manas arodbiedrības dalības anulēšanu. Man vienalga! Esmu ievērojami palīdzējis ziņu kabeļtelevīzijas biznesam (kas bija uz izmiršanas robežas, līdz es iesaistījos politikā) un radījis tūkstošiem darba vietu tādos televīzijas tīklos kā "MSDNC" un viltus ziņu "CNN"."

Tramps pauž, ka arodbiedrība savu biedru labā ir darījusi ļoti maz, bet viņa labā – vispār neko. Vēstules noslēgumā Tramps norāda, ka vairs nevēlas būt saistīts ar šo arodbiedrību, kas viņam neko nav devusi. Pati Ekrāna aktieru ģilde uz viņa vēstuli atbildēja ar īsu paziņojumu: "Paldies."

Tramps savu vēstuli nosūtīja pēc janvārī izskanējušā ģildes paziņojuma, ka viņa lietu izskatīs disciplinārā komisija pēc iebrukuma Kapitolijā, ko arodbiedrība nodēvēja par "bezatbildīgu dezinformācijas kampaņu, kas vērsta uz žurnālistu, no kuriem daudzi ir Ekrāna aktieru ģildes biedri, darba diskreditēšanu un pat drošības apdraudēšanu."

Ģildes prezidente Karterisa paziņoja, ka Donalds Tramps ir uzbrucis svētākajām šīs biedrības vērtībām – demokrātijai, patiesībai, cieņai pret visu rasu un ticību amerikāņiem un neatkarīgai žurnālistikai.

Saskaņā ar 2020. gada finanšu pārskatiem Tramps gadā saņem ap 98 000 dolāru lielu pensiju par savu darbu arodbiedrības pārstāvētos projektos, un šos ienākumus viņa aiziešana neietekmēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!