Foto: Publicitātes attēli

Šo trešdien, 2. jūlijā, plkst. 22.30 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" ar režisores Signes Baumanes animācijas filmu seansu pieaugušajiem tiks atklāts pasākumu cikls Latvijas filmu vakari. Turpmāk šovasar katru trešdienas vakaru Esplanādē varēs noskatīties gan retāk redzētas, gan klasiskas Latvijas filmas.

Pasākumu ciklu atklās Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma un pirms seansa ar savām filmām iepazīstinās Amerikas Kinoakadēmijas biedre, Ņujorkā dzīvojošā latviešu režisore un animācijas filmu māksliniece Signe Baumane.

Viņas filmu vadmotīvs ir sievietes sajūtas un pieredze, savukārt izteiksmes veids – metaforisks un nereti provokatīvs. Signes Baumanes animācijas filmas ir izrādītas nozīmīgos pasaules festivālos, šo filmu mērķauditorija - pieaugušais skatītājs, kurš gatavs mākslinieciskiem un jēdzieniskiem izaicinājumiem.

Tiks izrādītas animācijas īsfilmas "Sieviete", "Zobārsts", "Veterinārārsts" un citas, režisore iepazīstinās arī ar savu pirmo pilnmetrāžas animācijas filmu "Akmeņi manās kabatās", kas jūlija sākumā pārstāvēs gan Latviju, gan ASV 49. Starptautiskajā Karlovi Varu festivālā Čehijā un ir pirmā pilnmetrāžas animācijas filma, kas jelkad iekļauta šī senā un nozīmīgā festivāla konkursa programmā.

Nākamajā pasākumā, 9. jūlijā, tiks izrādītas Lailas Pakalniņas īsfilmas, divas no tām nominētas Eiropas Kinoakadēmijas balvai – "Leiputrija" 2005. gadā un "Uguns" 2008. gadā.

Pasākums Esplanādē akcentē Latvijas kino piederību daudzveidīgajam Eiropas kino.​ Latvijas filmu vakari notiek ar nodibinājuma "Rīga 2014" atbalstu un ir viens no pasākumiem, kas iezīmē gatavošanos Rīgas Starptautiskajam kinofestivālam un Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijai decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!