Foto: AFI
Kinofestivāla "Lielais Kristaps" galvenās balvas - 3000 latu - piektdien saņēma labākā spēlfilma "Kāzas", kuras režisors ir Viesturs Kairišs, labākā dokumentālā filma - Jura Selecka "Jaunie laiki Šķērsielā" un labākā animācijas filma - Ingas Ribiņas "Velniņi".
Savukārt par šā gada labāko aktrisi atzīta Nora Veignere filmā "Anna", bet labākais aktieris šogad ir
Andris Keišs
filmā "Kāzas".

Par labāko animācijas filmas režisoru atzīts Nils Skapāns filmā "Caurā māja", bet par labākās dokumentālās filmas režisoru - Askolds Saulītis, kurš radījis filmu "Sarkanais un brūnais"

Savukārt labākais spēlfilmas režisors ir igaunis - Peeter Simms. Viņš triloģijā "Trīs stāsti par.." veidojis filmu "Aīda".

Savukārt kinokritiķi savu balvu piešķira firmai "Naktsputni", kuras režisore ir Anna Viduleja. Labākā īsfilma šogad ir - animācijas filma "Latvietis pūš pīlītes", savukārt par labāko debiju atzīta filma naktsputni.

Šā gada kinofestivālā "Lielais Kristaps" tika pieteiktas 11 aktierfilmas, 37 dokumentālās filmas un 12 animācijas filmas. Savukārt konkursā piedalījās un uz piecām nominācijām pretendēja 39 filmas.

Konkursa filmas vērtēja septiņu cilvēku žūrija, kas noteica labāko aktierfilmu, dokumentālo filmu, labāko animācijas filmu, labāko īsfilmu un debiju.

"Lielā Kristapa" balvu saņēma arī labākais scenārists, aktierfilmas operators, mākslinieks, komponists, dokumentālās filmas operators, mākslinieks un skaņu režisors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!