Foto: Kadrs no video

Oktobra sākumā Latvijas pirmizrādi piedzīvoja jauna filma – Uģa Oltes debija spēlfilmas žanrā – mitoloģiskais trilleris dabā "Upurga". Filma tapa īpašās vietās savvaļā, paļaujoties un pakļaujoties dabas spēkiem. Režisors un scenārists Uģis Olte šo kinodarbu ir nosaucis par "jauna vīrieša iniciāciju vissenāko dabas spēku priekšā". Kā tapa filma, kādus pārbaudījumus nācās izturēt aktieriem un visai uzņemšanas komandai – īpašās seriāla epizodēs pēta stāstnieks Gustavs Terzens. Piedāvājam noskatīties seriāla sesto epizodi. Iepriekšējās sērijas par filmas tapšanu var noskatīties šeit.

Šajā sērijā vietējie skaidri un gaiši norāda uz mistisko vietu pie upes, bet Terzens noskaidro, kas īsti ir lībiešu apdzīvotā Upurga, kura arhīvā atrodamajos materiālos minēta ļoti reti un kuras eksistence tiek diskrēti noklusēta.

Komponists Uģis Prauliņš, kurš filmā atveido Kāpostvīru, iesaka doties katram uz savu pusi un piezīmē, ka Terzens jau ļoti veiksmīgi staigā savā pusē. Savukārt "upes direktors" Raimonds Dombrovskis stāsta, kā apmācījis aktierus pareizā un drošā laivošanā, un ir pārliecināts – cilvēks var paslēpt upi.

Jau ziņots, ka filmas "Upurga" galvenais varonis ir piedzīvojumu gids Andrejs. Viņš mežonīgas upes ielejā pazaudē savu māsu un viņas kolēģus – reklāmu filmēšanas grupu. Viņi nezina, ka šajā ielejā rudeņos uzplaukst dabas parādība, kam piemīt neprātīgs spēks.

Lomās – Igors Šelegovskis, Inga Tropa, Elvita Ragovska, Reinis Boters, Mortens Traaviks, Uģis Prauliņš u. c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!