Foto: Kadrs no video

Oktobra sākumā Latvijas pirmizrādi piedzīvoja jauna filma – Uģa Oltes debija spēlfilmas žanrā – mitoloģiskais trilleris dabā "Upurga". Filma tapa īpašās vietās savvaļā, paļaujoties un pakļaujoties dabas spēkiem. Režisors un scenārists Uģis Olte šo kinodarbu ir nosaucis par "jauna vīrieša iniciāciju vissenāko dabas spēku priekšā". Kā tapa filma, kādus pārbaudījumus nācās izturēt aktieriem un visai uzņemšanas komandai – īpašās seriāla epizodēs pēta stāstnieks Gustavs Terzens. Piedāvājam noskatīties seriāla desmito epizodi. Iepriekšējās sērijas par filmas tapšanu var noskatīties šeit.

Šajā sērijā Terzenam rodas daudz jautājumu par to, kas patiesībā ir producents Raitis. Viņam mugurā ir filmas galvenā varoņa Andreja jaka, viņš brauc ar inspektora Saliņa džipiņu un cienā ar viņa maizītēm. Tikmēr rodas sajukums ar rāciju skaitu , bet Terzenam ir jābrauc uz veikalu pēc kāpostiem un sāls. "Ja tu pats esi godīgs, tad viss ir ļoti labi," seriāla stāstniekam paskaidro Māra Ķimele un atklāj, ka viņas senči nāk no Vidzemes lībiešiem.

Jau ziņots, ka filmas "Upurga" galvenais varonis ir piedzīvojumu gids Andrejs. Viņš mežonīgas upes ielejā pazaudē savu māsu un viņas kolēģus – reklāmu filmēšanas grupu. Viņi nezina, ka šajā ielejā rudeņos uzplaukst dabas parādība, kam piemīt neprātīgs spēks.

Lomās – Igors Šelegovskis, Inga Tropa, Elvita Ragovska, Reinis Boters, Mortens Traaviks, Uģis Prauliņš u. c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!