Foto: Vida Press
Leģendārā zinātniskās fantastikas sāga "The Matrix" piedzīvos turpinājumu, un ceturtajā filmā piedalīsies gan Neo atveidotājs Kianu Rīvss, gan Trinitijas lomas izpildītāja Kerija Anna Mosa, ziņo ārvalstu mediji.

Arī ceturto filmu režisēs Lana Vačovski, kura radīja iepriekšējās filmas kopā ar māsu Lili. "Daudzas no idejām, ko mēs ar Lili pētījām pirms 20 gadiem par mūsu realitāti, šodien ir vēl nozīmīgākas," viņa atklāja mediju paziņojumā. "Esmu ļoti priecīga, ka manā dzīvē atgriežas šie tēli, un esmu pateicīga, ka vēlreiz varēšu strādāt kopā ar saviem izcilajiem draugiem."

"The Matrix" turpinājuma scenāriju Lana Vačovski raksta kopā ar zinātniskās fantastikas rakstniekiem Aleksandru Hemonu un Deividu Mičelu. Scenārija detaļas pagaidām atklātas netiek, kā arī nekas netiek izpausts par Morfeja lomu, ko līdz šim atveidoja Lorenss Fišbērns. Daži avoti ziņo, ka tā varētu tikt pārstrādāta jaunākam aktierim.

Ziņas par leģendārās filmas turpinājumu nāk klajā zīmīgā gadā, jo tieši pirms 20 gadiem uz ekrāniem nonāca pirmā "The Matrix" filma, kļūstot par kases grāvēju – tās ienākumi visā pasaulē pārsniedza 460 miljonu eiro, kā arī atnesa četras "Oskara" balvas.

Paredzēts, ka jaunās filmas uzņemšana sāksies 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!