Foto: Publicitātes foto
Uzsākta biļešu iepriekšpārdošana uz 24. kinofestivāla "Baltijas pērle" seansiem, kas šogad piedāvās plašu un daudzveidīgu filmu programmu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Šogad festivāla programmai tiek piešķirts nosaukums "Leģendas", jo tieši šai kategorijai ir piederīgas gan kino personības, kas viesosies festivālā, gan daudzu filmu tēmas.

Viena no pirmajām pieteiktajām leģendām – kinorežisors Andrejs Zvjagincevs (attēlā) – Rīgā ieradīsies 23. septembrī ar Kannu kinofestivāla žūrijas balvu ieguvušo filmu "Nemīlestība" un pēc tās pirmizrādes tiksies ar skatītājiem.

Tāpat viens no leģendas statusu iemantojušajiem festivāla viesiem būs ilggadējais Kannu kinofestivāla direktors Tjerī Fremo, kurš 21. septembrī atklās "Baltijas pērli" ar savu slaveno piedzīvojumu filmu "Limjēri" un ceremonijas ievaddaļā pastāstīs par šo unikālo projektu.

Festivāla viešņa būs arī aktrise, režisore un scenāriste Renāta Ļitvinova, kura pirmo reizi tiksies ar saviem cienītājiem jaunā formātā: ārpus teātra sienām, ārpus izrādes un ārpus lomas diktēta tēla. "Kā talantīgs, sirsnīgs un labestīgs sarunu biedrs, kas tiecas dalīties savās domās un radošajās idejās ar skatītājiem," tikšanās noskaņu ieskicē festivāla rīkotāji. Šīs tikšanās laikā viņa izrādīs savu režisores versiju filmai "Josifa sapņi", kas veltīta dzejniekam un esejistam Josifam Brodskim.

Festivāla seansi un īpašie pasākumi, kā ierasts, notiks kinoteātrī "Splendid Palace" un Rīgas Kongresu namā.

Ar kino programmu un seansu plānu var iepazīties festivāla interneta vietnē – www.balticpearl.lv

Biļešu iepriekšpārdošana uz visām festivāla programmā iekļautajām norisēm ir "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā. Festivāla centrs kinoteātrī "Splendid Palace" tiks atklāts 22. augustā plkst. 11.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!