Foto: Kadrs no filmas "Er Ist Wieder Da"
ASV Kinoakadēmijas balvai kategorijā "Labākā ārzemju filma" no Vācijas varētu izvirzīt melno komēdiju par nacistu līdera Ādolfa Hitlera atgriešanos.

Filma "Er Ist Wieder Da" ("Viņš ir atpakaļ") ir starp astoņām filmām, kas pretendē uz Vācijas nomināciju prestižajai balvai.

Ikviena valsts ārpus ASV var izvirzīt "Oskara" balvai par labāko ārzemju filmu vienu pilnmetrāžas kinolenti, kurā vairums dialogu nav angļu valodā.

Filma "Er Ist Wieder Da", ko daudzi pielīdzina aktiera Sašas Barona Koena komēdijai "Borat" ("Borats"), balstīta uz vācu rakstnieka Timura Vermesa romānu. Kinolentē redzama patiesa cilvēku reakcija uz aktieri, kurš tēlo Hitleru.

Filmā Hitlers atmostas mūsdienu Berlīnē, neatceroties neko, kas noticis pēc 1945. gada.

Kinolentes ieņēmumi no biļešu tirdzniecības Vācijas kinoteātros sasniedza 19,4 miljonus eiro. Filma izplatīta arī video straumēšanas pakalpojumā "Netflix".

Vācijas nominācija "Oskara" balvai kategorijā "Labākā ārzemju filma" tiks paziņota 25. augustā.

Četrās no astoņām filmām, kas šogad pretendē uz Vācijas nomināciju, attēloti nacisti. To vidū ir jauna "Annas Frankas dienasgrāmatas" versija.

Nesenākā Vācijas filma, kas ieguva prestižo balvu šajā kategorijā, bija "Das Leben der Anderen" ("Citu dzīves") 2007. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!