Foto: Publicitātes foto

Iespējams, šāds jautājums daļai aizrautīgu "Netflix" skatītāju varētu radīt pārsteigumu, jo par kulta režisora Noa Baumbaha radīto amerikāņu postmodernās literatūras meistara Dona Delillo populārākā romāna ekranizāciju viņi pat nebūs dzirdējuši. Ilgi tapusī ekranizācija pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada Venēcijas kinofestivālā, tomēr cerības uz plašu kritiķu un publikas mīlestību, šķiet, nav piepildījušās. Mēļo, ka straumēšanas gigants atvēlējis Baumbaha vīzijas radīšanai šāda līmeņa kino neraksturīgi lielu 100 miljonu dolāru finansējumu. Vai "White Noise" tiešām jāuzskata par "Netflix" pagājušā gada lielāko neveiksmi?

Globāliem satricinājumiem pilnais 2022. gads nesaudzēja arī "Netflix" – strauji kritās viss pēc kārtas: abonentu skaits, akciju cenas biržās un attiecīgi arī darbinieku štata apjoms. Tas mudināja platformas vadību nākt klajā ar paziņojumiem par pārmaiņām turpmākajā darbībā un stratēģijas maiņu (piemēram, reklāmu ieviešanu). Līdz ar briestošo ekonomikas krīzi un pārvarēto pandēmiju daudziem lietotājiem "Netflix" abonements vairs nešķita aktuāls. Vienlaikus nav nekādu šaubu, ka platformas izdzīvošana joprojām ir lielā mērā atkarīga no tās piedāvātā oriģinālsatura, kas ir bijusi galvenā ēsma abonentu piesaistīšanai un noturēšanai.

Neraugoties uz finansiālajām grūtībām, tieši aizgājušajā gadā "Netflix" oriģinālais piedāvājums bija ļoti daudzveidīgs un nereti pat pārsteidzoši drosmīgs. Tādas filmas kā Endrū Dominika skandalozā, seksuāli eksplicītā "Blondīne" vai Giljermo del Toro leļļu animācijas tehnikā tapušais "Pinokio" nokļuva pie skatītājiem, tikai pateicoties "Netflix" atbalstam. Tāpēc, lai arī pamatota ir skarbā kritika par visai neveiksmīgo mēģinājumu radīt savu blokbāsteru, kāds izvērtās 200 miljonus izmaksājušais "The Gray Man", paralēli platforma nebaidījās ieguldīt patiesi oriģinālu, drosmīgu un vienkārši interesantu filmu tapšanā, par kurām lielās studijas savā peļņas kārē (domāts "Disney" konglomerāts) jau sen ir aizmirsušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!