Foto: Publicitātes foto
Ar Džima Džārmuša filmas "Mirušie nemirst" (Dead don't Die) pirmizrādi 14. maijā tiks atklāt starptautiskais Kannu kinofestivāls. Šī filma, kā arī vēl citi festivāla programmā iekļautie kino darbi rudenī tiks rādīti Rīgā, kinofestivālā "Baltijas pērle".

Līdzīgi kā Kannas, arī Rīgā Džārmuša jaunā filma tiks rādīta festivāla "Baltijas pērle" atklāšanas seansā 19. septembrī.

"Baltijas pērles" viesi 19. septembrī varēs noskatīties arī filmu "Dauntonas Abatija", kas ir kulta seriāla turpinājums pilnmetrāžas darbā. Seanss notiks tās pasaules pirmizrādes priekšvakarā un Rīgas skatītāji pirmie uzzinās sižeta intrigu, ko aizvien vēl no skatītājiem rūpīgi slēpj uzņemšanas grupa.

Kino gardēžiem "Baltijas pērles" programmā tiks piedāvāti kārtējie Žana Lika Godāra un Pedro Almodovara šedevri, kas pieredzēs savas pirmizrādes pēc dažām dienām Kannu kinofestivālā.

Kino klasikas un nevainojama skaistuma cienītājiem tiks demonstrētas filmas ar Odrijas Hepbernas un Greisas Kellijas dalību. Abām šogad būtu apritējuši 90 gadi. Visas šīs programmas filmas tiks demonstrētas no oriģinālās 35mm kinolentes.

Filmas tiks izziņota pakāpeniski, atbilstoši seansu plāna tapšanai. Aicinām apmeklēt festivāla mājaslapu jūlijā, bet līdz tam laikam detalizēta informācija pieejama festivāla "Facebook" (Festival Baltic Pearl) ziņu lentē. Biļetes uz "Baltijas pērles" seansiem nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!