Foto: Publicitātes foto

Šā gada 1. un 2. maijā Valmierā jau sesto gadu pēc kārtas norisināsies velo kino festivāls "Kino Pedālis". Pasākums šogad norisināsies, pielāgojoties šī brīža situācijai un valstī noteiktajiem drošības noteikumiem.

Kā sola festivāla rīkotāji, arī šogad būs gan kino skatīšanas, gan īpaši izstrādāti maršruti: "Ģimeņu pedālis" – 8 km, "Puspedālis" – 30 km un "Dižpedālis" – 55 km, kuri ar interaktīvas spēles palīdzību izvedīs pa filmu cienīgiem līkločiem Valmieras apkārtnē. Savukārt tiem, kuri 2. maijā netiks uz Valmieru, organizatori piedāvā doties spēlē ar velosipēdu, vienlaikus atbildot uz jautājumiem un izpildot uzdevumus, ar "Cilpošanas spēles" palīdzību paša izvēlētā maršrutā Latvijā un visā plašajā pasaulē. Dalība bez maksas.

Festivāla pirmais vakars "Kino nakts" norisināsies 1. maijā un organizatori aicinā filmas skatīties katram pašam savās mājās.

Skatītājiem sagatavota piecgades filmu izlase ar iemīļotām, emocionālām un iedvesmojošām filmām, kurās neiztrūkstoša loma atvēlēta velosipēdam. Lai rastos sajūta, ka filmas skatāmies visi kopā, tās tiks translētas noteiktā laikā un vietā vietnē www.kinopedalis.lv.

Programma:

18.00 Atklāšanas tiešraide;
19.00 "Rīgas kungi": Adriana Roze, 2015, Latvija 26 min.
19.30 "Ledus ceļš": Ben Page, 2018, Lielbritānija, 24 min.
20.00 "Radžeša sapnis": Joey Schusle, 2019, Nepāla, 19 min.
20.30 "Zilonis un velosipēds": Olesya Shcukina, 2014, Francija, 9 min. /animācijas filma
20.45 "Plāns C-14 2 ": Nico Munoz, 2018, Argentīna, 48 min.

Savukārt festivāla otrajā dienā, 2. maijā, gaidāms velo brauciens pa īpaši izstrādātiem maršrutiem Valmierā un tās apkārtnē.

Svētdien no trīs dažādām vietām Valmierā (atkarībā no izvēlētā maršruta), sev izdevīgā laikā varēs doties kādā no īpaši "Kino Pedālim" izstrādātajiem maršrutiem – "Ģimeņu pedālis" - 8 km ar startu/ finišu Valmiermuižas pils parkā, "Puspedālis" - 30 km ar startu/ finišu pie Valmieras dzelzceļa stacijas un 'Dižpedālis" - 55 km ar startu/finišu Vecpuišu parkā. Organizatori sola, ka braucienu jautrāku padarīs "Kino Pedāļa" spēle, kura rādīs braukšanas virzienu un piespēlēs jautājumus par un ap kino.

Pasākuma rīkotāji īpaši uzsver - lai izvairītos no pulcēšanās, katra maršruta sākuma punktā varēs ierasties jebkurā laikā, un spēle būs pieejama visu dienu. Viss, kas būs vajadzīgs, lai piedalītos velo braucienā - mobilais telefons, velosipēds, LQUIZ lietotne, interneta pieslēgums, pieejas kods, kurš tiks izziņots festivāla mājas lapā un "Facebook". Dalībniekiem ļoti svarīgi ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus – maskas, divi metri un braukšana atļauto mājsaimniecību ietvaros. Atrodoties uz ceļa un kustībā, svarīgi sekot līdzi ceļu satiksmes noteikumiem.

Savukārt tie, kuri dažādu iemeslu dēļ 2. maijā nevarēs nokļūt Valmierā, kļūt par "Kino Pedāļa" dalībnieku varēs arī fiziski neatrodoties šeit uz vietas. "Puspedāļa" spēle būs pieejama spēlēšanai visā Latvijā un pasaulē.

Ikviens var izvēlēties sev tīkamāko maršruts 20 kilometru rādiusā, sākot no vietas, kurā atrodaties, ir jāpieslēdzas spēlei lietotnē LOQUIZ. Brīdī, kad spēles dalībnieks sāks kustību, lietotne piespēlēs jautājumus vai uzdevumus, kas saistīti ar "Kino Pedāli".

Visi dalībnieki, kuri 2.maijā piereģistrēs komandu lietotnē LOQUIZ piedalīsies lielajā loterijā. Izloze 2. maija vakarā tiešraidē "Facebook" un www.kinopedalis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!