Foto: Publicitātes foto
Valmieras teātra aktieri radījuši ironisku filmu "Nothing Special", kurā tiek rādītas "bandītu kino" klišejas, portālu "Delfi" informē filmas idejas autors un režisors Ivo Martinsons.

Kā sarunā ar "Delfi Kultūra" pavēstīja Martinsons, filma radīta īpaši "Muzeju naktij", kur tā pasākuma laikā vairākkārt izrādīta Valmieras teātrī. "Gribējām cilvēkiem "Muzeju naktī" piedāvāt teātrī arī ko atšķirīgu. Pavasarī pajautāju, vai teātrī ir kāda brīva telpa, kur var kino rādīt. Būtībā filma ir viena vakara projekts, lai teātrī radītu dažādību," stāsta Martinsons.

Iecere par šādas filmas veidošanu viņam radusies, kad reiz viņa kolēģis, aktieris Kaspars Zvīgulis Martinsonam un vēl vairākiem Valmieras teātra aktieriem piedāvājis darbu "mafijas ballītē". "Tad sapratu, ka gribu šo ideju paturpināt - ironiski paskatīties uz kino klišejām," teic Valmieras teātra aktieris.

Lomās: Elīna Vāne, Mārtiņš Meiers, Rihards Jakovels, Imants Strads, Januss Johansons, Ivo Martinsons.

Martinsons tāpat norāda "katrs kadrs šajā filmā ir ļoti atpazīstams, jau redzēts", jo idejas aizgūtas no paša piefiksētajām kino klišejām. Viņš stāsta, ka nu filmu tagad iespējams noskatīties arī video vietnē "YouTube". "Lai arī uzskatu, ka filmas ir jāskatās kino, esmu par brīvu pieeju. Protams, arī neperfektā bilde, skaņa un grims ir apzināti radīti, lai šo darbu tuvinātu klišejām," smaidot teic filmas režisors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!