Foto: DELFI

Desmit dienās kopš izrādīšanas sākuma pirmās Simtgades filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" skatītāju skaits pārsniedzis 16 000 - pirmajā nedēļā no 17. līdz 24. augustam Vara Braslas jauno ģimenes spēlfilmu noskatījušies 13 222 cilvēki visā Latvijā, bet otrajā nedēļas nogalē tiem pievienojušies vēl vairāk nekā 3500. Tādējādi kopējais skatītāju skaits pēc divām nedēļas nogalēm ir 16 853 skatītāji, portālu "Delfi" informē Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Neviena no savulaik kinoteātros izrādītajām jaunajām Latvijas ģimenes filmām pirmajā demonstrēšanas nedēļā nav sasniegusi tādus rezultātus.

Filmas veidotāju komanda pabijusi arī vairākos Rīgas un Latvijas kinoteātros. Pirmā tikšanās bija sarīkota Kuldīgā, kur filma tika uzņemta 2016. gada vasarā. Filmas grupa viesojusies arī Liepājā, Madonā, Talsos, Valmierā, Cēsīs un Latgales vēstniecībā "Gors". Savukārt 29. augustā plānota tikšanās Rīgas kinoteātra "Splendid Palace" Senioru seansā.

Filma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" stāsta par lielpilsētas zēna Oskara vasaru mazpilsētiņā pie vectēva, kuram nepatīk nīkšana pie datora, netīras krūzītes un meli. Galvenajās lomās: Mārtiņš Vilsons, Markuss Jānis Eglītis, Akvelīna Līvmane, Eva Ozola, Mārtiņš Meiers, Uldis Dumpis, Lauris Dzelzītis un citi iemīļoti Latvijas aktieri.

Tā ir pirmā pirmizrāde Nacionālā kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, kur kopumā top 16 pilnmetrāžas filmas - sešas spēlfilmas, divas animācijas un astoņas dokumentālās filmas.

Oktobrī un novembrī Simtgades pirmizrāžu ciklu turpinās divas dokumentālās filmas - Ilonas Brūveres "Ievainotais jātnieks" un Askolda Saulīša "Astoņas zvaigznes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!