Foto: Vilnis Slūka

Katru gadu prestižākie kino mediji pirms balsošanas par "Oskara" balvu saņēmējiem veido savus prognožu sarakstus. Viens no prestižākajiem izklaides ziņu avotiem "Variety" iekļāvis latviešu filmu "Dvēseļu putenis" 25 labāko ārzemju filmu izlasē.

"Variety" ir visā pasaulē godājams, autoritatīvs un uzticams izklaides ziņu avots, kura auditorija jau kopš 1905. gada ir ietekmīgākie izklaides un kino nozares līderi. Šonedēļ "Variety" izveidojis "Oskara" prognožu sarakstu kategorijai "Labākā ārzemju filma", kur filmu "Dvēseļu putenis" ierindojis Top 25 nozīmīgajā 22. vietā.

Kā "Delfi" stāsta filmas producente Inga Praņevska, filmas "Dvēseļu putenis" komanda turpina darbu pie "Oskara" sabiedrisko attiecību un mārketinga kampaņas. Pirmdien 1. februārī, sadarbībā ar prestižo Holivudas mediju "Deadline" tiks rīkots filmas virtuālais seanss un tikšanās ar filmas komandu.

"Rezultāts "Oskaru" sacensībā jeb kino olimpiādē, protams, ir svarīgs, bet vēl svarīgāks ir sabiedrisko attiecību un mārketinga kampaņas process un tā sniegtās iespējas – ārvalstu medijos un plašā kino industrijas publikā izskan Latvijas vārds, tiek pievērsta uzmanība Latvijas talantiem un ilgtermiņā piesaistītas papildu investīcijas Latvijai – ne tikai kino jomā. Prieks, ka šajā cīņā esam kopā ar Latvijas uzņēmumu un kino atbalstītāju – veikalu-noliktavu "Depo", jo katrs kampaņas solis jeb pozīcija maksā no 1600 līdz 30 000 ASV dolāru. Bez atbalsta tas nebūtu iespējams. Tā ir milžu cīņa par uzmanību, taču mums ir pamats ticēt, ka mazs cinītis gāž lielu vezumu!" pauž Praņevska.

Balsošana par "Oskara" balvas pretendentiem sāksies 1. februārī.

Jau ziņots, ka filma "Dvēseļu putenis" pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2019. gada novembrī, strauji kļūstot par visu laiku skatītāko latviešu filmu. Latvijā filma godalgota ar Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā gada labākā filma. Šā gada 9. februārī būs zināms, vai filma turpinās sacensību par nokļūšanu "Oskara" balvas finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!