Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktieri Džeiks Džilenhols un Džonijs Deps būs starp Holivudas zvaigznēm, kas septembrī piedalīsies Venēcijas kinofestivālā.

Trešdien tika publiskota festivāla programma. Džilenhols spēlē galveno lomu trillerī "Everest", kas tiks izrādīts ārpus konkursa. 3D filmā redzamas arī aktrises Keira Naitlija un Robina Raita.

Savukārt Deps atveido Bostonas īru mafijas vadoni Džimiju Baldžeru biogrāfiskajā filmā "Black Mass". Arī tā nepiedalīsies cīņā par balvām.

Par Venēcijas kinofestivāla galveno apbalvojumu "Zelta lauvu" sacentīsies 21 filma. To vidū ir amerikāņu režisora Kerija Fukunagas, kurš uzņēmis augstu novērtēto seriālu "True Detective", kinolente "Beasts of No Nation".

Konkursa programmā iekļauta amerikāņu režisora Čārlija Kaufmana pirmā animācijas filma "Anomalisa" un režisora Aleksandra Sokurova kinolente "Francofonia" par Luvru nacistu okupācijas laikā.

Britu aktieris Edijs Redmeins, kurš februārī saņēma "Oskara" balvu par galvenās lomas tēlojumu filmā "The Theory of Everything" ("Teorija par visu"), spēlē režisora Toma Hūpera filmā "The Danish Girl".

Ārpus konkursa tiks izrādīta amerikāņu režisora Mārtina Skorsēzes īsfilma "The Audition" ar kinozvaigznēm Robertu De Niro, Leonardo di Kaprio un Bredu Pitu.

Venēcijā norisinās pasaules vecākais kinofestivāls, kurā Holivudas grāvējus ar pasaulslaveniem aktieriem demonstrē līdzās Eiropas "arthouse" kino un ārzemju filmām.

"Nevaru 2015.gadu saukt par sevišķi bagātīgu," sacīja festivāla direktors Alberto Barbera. "Ar festivāliem ir kā ar vīnogu ražu. Šis gads nav pats atmiņā paliekošākais, taču tajā ir interesantas lietas."

Pagājušogad Venēcijas kinofestivāls tika atklāts ar kritiķu izslavēto melno komēdiju "Birdman" ("Putncilvēks"), kas vēlāk ieguva četras "Oskara" balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!