Foto: AFP/Scanpix
Londonā šonedēļ pirmizrādi piedzīvojusi iespaidīga slavenā mūzikla "Les Miserables" ("Nožēlojamie") ekrāna versija, pulcējot gan filmas zvaigznes, gan citus šovbiznesa pārstāvjus.


Mūzikla ekranizējuma režisors ir ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" ieguvējs, filmas "Karaļa runa" režisors Toms Hūpers. Galvenajās lomās mūziklā redzami austrrāliešu aktieris Hjū Džekmens - Žana Valžāna lomā, "Oskarotais" Rasels Krovs – Žavēra lomā, aktrise Anna Hataveja kā Fantina un "Mama Mia" zvaigzne Amanda Seifrīda Kozetes lomā. Filmā spilgtās lomās redzama arī aktrise Helēna Bonema Kārtere un skandalozais komiķis Saša Barons Koens.

Mūzikla notikumi risinās 19. gadsimta Francijā. "Les Miserables" ir stāsts par samītiem sapņiem un nelaimīgu mīlestību, kaisli un ziedošanos, tas ir mūžīgs apliecinājums cilvēka dvēseles spēkam. Filmas pamatā – slavenais Viktora Igo romāns "Nožēlojamie".

Filmas režisors Toms Hūpers pirmizrādē pauda cerību, ka šī filma spēs uzrunāt arī tos skatītājus, kuri līdz šim no mūzikliem vairījušies un neuzskata to par pilnvcērtīgu mākslas žanru.

Kloda Mišela Šēnberga radītais mūzikls uz skatuves dzīvo jau 27 gadus. Kopumā to varētu būt noskatījušies jau ap 60 miljoniem skatītāju visā pasaulē. Arī filmā izskan visa pasaulē pazīstamās dziesmas "I Dreamed A Dream", "Bring Him Home", "One Day More" un citas.

Kā liecina informācija "Forum Cinemas" mājaslapā, mūziklu – filmu "Les Miserables" Latvijā sāks demonstrēt no nākamā gada 8. februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!