Foto: Publicitātes foto

Andra Gaujas debijas mākslas filma "Izlaiduma gads" ("The Lesson") 20. oktobrī piedzīvoja ASV pirmizrādi ievērojamā Čikāgas starptautiskā filmu festivāla (Chicago International Film Festival) 50. gadadienas filmu programmā.

"Izlaiduma gads" izraudzīta festivāla pasaules filmu programmai (World Cinema Program), kurā katru gadu tiek iekļautas vidēji 30 slavenu meistaru, kā arī pārliecinošu debitantu filmas.

"Izlaiduma gads" Čikāgā saņēmis daudz labu atsauksmju.

""Izlaiduma gada" ASV pirmizrāde notika darbdienā - pirmdienā, un es nebiju gatavs tam, ka pretī būs pārpildīta zāle ar skatītājiem. Vēl jo vairāk - es nebiju gaidījis, ka pēc filmas - Q&A (jautājumu un atbilžu) sesijā skatītāji burtiski metīsies man virsū ar jautājumiem - cits citu pārtraukdami viņi vaicāja visu pēc kārtas: par sižetu, par galvenās varones izvēlēm, par aktieru sastāvu, par režisora pieeju, - vārdu sakot, cilvēki bija ārkārtīgi ieinteresēti mūsu filmā. Kāds no skatītājiem, ieraudzījis man mugurā "Izlaiduma Gada" krekliņu, vaicāja, kur to var iegādāties.

Cita skatītāja teica, ka viņa pēc filmas noskatīšanās noteikti dosies uz Rīgu. Lielākā daļa skatītāju atzina, ka pēc filmas viņos ir iestājies nemiers, vēlme domāt, apspriest redzēto. Tas ir augstākais, ko filmu režisors var vēlēties. Vēl jo īpašs prieks man bija satikt Čikāgas festivāla direktoru Maiklu Kacu (Michael Kutza), kurš pačukstēja, ka tieši viņš personīgi ir izvēlējies "Izlaiduma Gadu" Čikāgas festivāla Pasaules filmu izlasei. Manuprāt, mūsu dalība Čikāgas kinofestivāla Pasaules filmu izlasē ir vērā ņemams sasniegums ne tikai "Izlaiduma gada" komandai, bet visai Latvijas kino nozarei kopumā!" stāsta filmas režisors.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!