Foto: Kadrs no video

Trešdien Londonas Tauerā notikusi populārā fantāzijas seriāla "Game of Thrones" ("Troņu spēle") piektās sezonas pirmizrāde, ko apmeklēja vairāki teleseriāla aktieri.


Īru aktieris Maikls Makelhatons atklāja, ka jaunajā sezonā seriāls novirzīšoties no rakstnieka Džordža R.R.Mārtina grāmatu sērijas "A Song of Ice and Fire" ("Dziesma par ledu un uguni"), uz kā tas balstīts.

"Kā jau katru sezonu, arī šoreiz būs daudzi milzīgi pārsteigumi, taču šoreiz to būs vēl vairāk, it īpaši grāmatu lasītājiem," sacīja aktieris, kurš asiņainajā seriālā par karojošām karaļvalstīm atveido varoni Rūzu Boltonu.

Pasākumā bija ieradies Džona Snova lomas atveidotājs Kits Haringtons, kā arī dāņu aktieris Nikolajs Kosters-Valdavs, kurš seriālā spēlē Džeimiju Lanisteru.

Velsiešu aktieris Ivans Reons sacīja, ka jaunajā sezonā īpašu vietu ieņemšot reliģija un garīgums. "Tā ir baisa un diezgan ļauna. Notikumi nonāk arvien tuvāk kulminācijai," viņš teica.

Uz jaunās sezonas pirmizrādi nebija ieradušies daudzi no skatītāju iemīļotākajiem aktieriem, piemēram, Lēna Hedija, Pīters Dinklidžs, Emīlija Klārka un Meizija Viljamsa.

12.aprīlī sāksies seriāla demonstrēšana amerikāņu televīzijas kanālā HBO, bet dienu vēlāk tas būs skatāms britu "Sky Atlantic".

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, arī jaunajā būs desmit sērijas. Tā būs pirmā sezona, kurā rakstnieks Dž.R.R.Mārtins nav izveidojis scenāriju kaut vienai sērijai, jo viņš strādā pie grāmatu sērijas "A Song of Ice and Fire" ("Dziesma par ledu un uguni") sestās daļas. Seriāls balstīts uz Mārtina fantāzijas romānu sēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!