Foto: Kadrs no video
"Šī ir pilsēta, kurā es gribētu atgriezties. Visi, kurus es šeit satiku, ir brīnišķīgi," saka Holividas aktieris Mikijs Rurks, kurš kopš marta vidus izsludinātā ārkārtas stāvokļa dēļ uzturas Rīgā.

Latvijā palicis arī vēl viens aktieris – Roberts Nepers (Robert Knepper), kurš tāpat kā Rurks bija Latvijā ieradies, lai filmētos mistiskajā trilerī par Otro pasaules karu "Warhunt".

Mikijs Rurks saka: "Man teica, ka šeit dzīvo pasaulē skaistākās meitenes, taču es vienkārši esmu atbraucis nepareizajā laikā. Es atbraucu šeit strādāt. Šī ir vieta, ko izvēlējās filmas veidotāji. Es gatavojos boksa cīņai, bet cīņas nebūs līdz jūlijam, man vēl tam ir laiks.

Rurks neslēpj, ka pārdzīvo šobrīd pasaulē notiekošo: "Es lūdzu Dievu par cilvēkiem, ko mīlu. Es visu laiku sev atkārtoju – Dievs, piedod man manus grēkus. Kungs svēti mani un svēti pasauli. Tas, kas šobrīd notiek, ir nekontrolējami. Ir daudz zinātnieku un dižu prātu, kas uzskata, ka šī ir dabas cīņa ar piesārņojumu, bet varbūt tā ir Dieva griba. Mans mācītājs ir teicis – tu nevari nākt pie manis, kad baznīca ir nodegusi, tev jāatnāk ir pirms tam."


Siltas jūtas Rīgai un filmēšanas grupai Latvijā paudis arī aktieris Roberts Nepers: "Es patiešām mīlu Rīgu! Ceru, ka kopā radīsim vēl daudz filmu. Šī ir maģiska pilsēta, cilvēki šeit ir tik atsaucīgi un jauki. Restorāni, uz kuriem mēs gājām – brīnišķīgi, cilvēki – tik dzīvi un radoši. Visi, ar kuriem es strādāju – no ģērbēja līdz grimētājam."


Kā iepriekš "Delfi" apstiprināja "Forma Pro Films" pārstāvis Igors Proņins, bija plānots, ka Mikijs Rurks Latvijā filmēsies režisora Mauro Borelli filmā "Warhunt" par Otro pasaules karu.

Filmā "Warhunt" Rurks spēlē vienu no galvenajām lomām. Vēl filmā būs redzami aktieri Roberts Nepers un Džeksons Retbouns (Jackson Rathbone), kuri Latvijā ieradās vēl pirms strauji saasinājās situācija un tika noteikti ierobežojumi.

Jau 2018. gada nogalē "Forma Pro Films" ziņoja, ka Latvijā sāks uzņemt vairākas filmas ar slavenu Holivudas aktieru piedalīšanos, tai skaitā "Warhunt" ar Mikiju Rurku.

Foto: Forma Pro
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!