Foto: www.instagram.com/kseniyadurst
Laikā, kad Latvijā izziņots ārkārtējais stāvoklis, Rīgā "iestrēdzis" Holivudas aktieris Mikijs Rurks, kurš laiku lieki netērē. Kamēr tiek gaidīta iespēja doties prom uz ASV, sestdien, 21. martā, aktiera asistentes Ksenijas Dērstas "Instagram" kontā publicēts video, kurā Rurks gatavojas filmēšanai boksa ringā.

Kā raksta Dērsta, tiekot filmēta reklāma, taču viss notiekot droši, visiem esot izmērītas temperatūras. Tiesa, Ksenija norāda kļūdainu saslimušo skaitu – uz diviem miljoniem iedzīvotāju esot vien 30 saslimšanas gadījumu. Atgādinām, ka pēc oficiālajiem SPKC datiem līdz sestdienai, 21. martam, Latvijā konstatēti 124 "Covid-19" saslimšanas gadījumi.

Kā iepriekš "Delfi" apstiprināja "Forma Pro Films" pārstāvis Igorns Proņins, bija plānots, ka Mikijs Rurks Latvijā filmēsies režisora Mauro Borelli filmā "Warhunt" par Otro pasaules karu.

"Rurks un viņa asistente Latvijā ieradās marta vidū, dažas dienas pirms tika slēgtas robežas," sarunā ar "Delfi" pastāstīja "Forma Pro Films" vadītājs Igors Proņins. "Paspējām pat nofilmēt dažus testa kadrus. Darbu veica neliela cilvēku grupa, ievērojām visus drošības un dezinfekcijas noteikumus, mērījām temperatūru. Atbrauca policija un visu pārbaudīja. Visi bija maskās, pat aktieris uz filmēšanas laukumu devās maskā un noņēma to tikai filmēšanās laikā. Filmēšana notika ātri, ievērojot sociālo distancēšanos. Pēc filmēšanās visi devās prom ar privāto transportu, ne ar vienu nekontaktējoties. Tomēr nācās filmēšanu pārtraukt. Varēsim pabeigt, kad pašizolēšanās laiks būs beidzies," iepriekš pastāstīja Proņins.

Uz jautājumu, vai aktieris Rīgā uzturēsies līdz 14. aprīlim, producentu kompānijas pārstāvji atbildēja noliedzoši, sakot, ka šobrīd meklē iespējas aktieri nogādāt atpakaļ ASV. Aktierim ir jāatgriežas ASV, jo viņa darbs ir saistīts ar dažādiem stingri saistošiem līgumiem un grafiku. Tam būšot nepieciešama īpaša atļauja un transports.

Mikija Rurka asistente Ksenija Dērsta, iepriekš Ksenija Berjazeva, savu pašreizējo uzvārdu ieguva 2012. gadā apprecoties ar grupas "Limp Bizkit" līderi Fredu Dērstu. Holivudā viņa strādā par vizāžisti un ir aktīva sabiedrības dāma, kuras paziņu vidū ir dažādas slavenības, piemēram, Kima Kardašjana.

Filmā "Warhunt" Rurks spēlē vienu no galvenajām lomām. Vēl filmā būs redzami aktieri Roberts Nepers (Robert Knepper) un Džeksons Retbouns (Jackson Rathbone), kuri Latvijā ieradās vēl pirms strauji saasinājās situācija un tika noteikti ierobežojumi. Abi pat esot priecīgi, ka palikuši Latvijā, jo uzskata, ka šeit ir drošāk.

Jau 2018. gada nogalē "Forma Pro Films" ziņoja, ka Latvijā sāks uzņemt vairākas filmas ar slavenu Holivudas aktieru piedalīšanos, tai skaitā "Warhunt" ar Mikiju Rurku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!