Foto: Publicitātes foto
Šī gada 19.februārī pasniegtas ASV Scenāristu ģildes (Writers Guild of America) godalgas. Balvu par labāko oriģinālo scenāriju saņēmis scenārists un režisors Vudijs Alens par filmu "Pusnakts Parīzē" ("Midnight in Paris").

Savukārt labākā adaptētā scenārija godalga piešķirta filmas "Pēcnācēji" ("The Descendants") veidotājiem. Scenāristu ģilde balvas pasniedz arī TV seriālu un filmu kategorijās.

Režijas meistara Vudija Alena jaunajā filmā "Pusnakts Parīzē" galvenās lomas atveido Ovens Vilsons, Reičela Makadamsa, Mariona Kotijāra, filmā redzama arī Francijas pirmā lēdija Karla Bruni.


Romantiskākajā pilsētā Parīzē ierodas jauns pāris, kuram rudenī paredzētas kāzas. Pilsētā darba darīšanās ieradušies arī līgavas vecāki. Šie cilvēki nenojauš, ka notikumi mīlestības pilsētā neatgriezeniski izmainīs viņu dzīves. "Pusnakts Parīzē" ir romantiska komēdija par jauna cilvēka mīlestību pret pilsētu - Parīzi. Par ilūziju, ka dzīve, kas atšķirtos no tās, ko dzīvojam, būtu daudz labāka.

Jāpiebilst, ka "Pusnakts Parīzē" ir nominēta četrām Oskara balvām, tostarp labākās filmas, scenārija un režijas kategorijās.

Scenāristu ģildes balvas tiek uzskatītas kā viens no indikatoriem ASV Kinoakadēmijas balvai attiecīgajā kategorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!