Foto: EPA/LETA
Ceturtdien nosaukti 69."Golden Globe Awards" ikgadējo Holivudas Ārzemju preses asociācijas (HFPA) balvu pretendenti. Visvairāk, proti, deviņas nominācijas saņēmis slavenais aktieris un režisors Džordžs Klūnijs un viņa filmas.

Klūnija filmas "The Descendants" un "The Ides of March" kopā ir nominētas deviņas reizes. Abas šis kinolentes cīnīsies par labākās drāmas tituli. Klūnijas par lomu filmā "The Descendants" ir nominēts kā labākais aktieris. Filma "The Ides of March" nominēta arī par labāko režiju un scenāriju. Klūnijs šai kinolentei ir gan režisors, gan viens no scenārija autoriem.

Šīs filmas līdz Latvijas skatītājiem vēl nav nonākušas.

Nominācijā "Labākā drāma" ir arī filma "Moneyball", kurā galveno lomu spēlē Breds Pits, filma "The Help", "Hugo" un "War horse".

Nominācijā "Labākais mūzikls vai komēdija" ir mēmā kino manierē veidotā filma "The Artist", kuru var redzēt arī Latvijas kinoteātros. Šī filma nominēta sešiem "Globusiem". Nominētas ir arī filmas "Bridesmaids". "50/50", "Midnight in Paris" un "My week with Marilyn".

Nominācijā "Labākais aktieris" ar Klūniju sacentīsies Leonadro di Kaprio, kurš šai balvai izvirzīts par lomu filmā "J.Edgar", kas ir stāsts par FIB izveidotāju Edgaru Hūveru. Nominācijā izvirzīts arī Maikls Fasbinders par lomu filmā "Shame" un Raiens Goslings, kurš tēlojis filmā "The Ides of March", kā arī Breds Pits par lomu beisbola drāmā "Moneyball".

Par labākās aktrises titulu "Golden Globe" cīnīsies piecas aktrises – Tilda Svintone par lomu filmā "We need to talk about Kevin". Merila Strīpa par lomu filmā "The iron lady", Viola Devisa par lomu filmā "The Help". Kā arī Mara Runi par lomu filmā "The girl with the dragon tatoo" un Glena Klose par lomu filmā "Albert Nobbs".

Par labākā režisora titulu cīnīsies Vudijs Alens par filmu "Midnight in Paris", Martins Skorseze par filmu "Hugo" un Mišels Hazanavičs par filmu "The Artist" un Aleksandrs Peins par lenti "The Descendants".

Televīzijas kategorijās ir HBO drāma "Boardwalk Empire", NBC komēdija "30 Rock" un televīzijas tīkla Fox mūzikls "Glee", kas Latvijas televīzijas skatītājiem zināms ar nosaukumu "Radīti skatuvei".

Holivudas Ārzemju preses balvu pasniegšanas ceremonija notiks Losandželosā 15.janvārī.

Pilns nomināciju sarasts ir pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!