Foto: DELFI

Spēlējot galveno lomu izrādē "Milēdija", martā pēc vairāku gadu pārtraukuma uz Dailes teātra skatuves kāps aktrise Agnese Zeltiņa, portālam "Delfi" apstiprināja teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Vēl tikai novembra sākumā intervijā žurnālam "OK!" Zeltiņa norādīja, ka pāragri pametusi teātri. "Es sevi kā aktrisi pārāk ātri aizsūtīju pensijā - un ar diviem gadiem pietika, lai to saprastu.

Jautāta, vai aktieris bez sava teātra nevar dzīvot, viņa toreiz atbildēja, ka ļoti smagi ir dzīvot bez iespējas sevi realizēt. "Ja tu esi radošs cilvēks un nevari savam potenciālam atrast pilnvērtīgu izmantojumu, tu sāc sevi dedzināt. Es jutu, ka degu un sāku taisīt drāmu mājās , nevis spēlēju uz skatuves. Man brīvība, pašizpausme un pašrealizācija ir svarīgāka par naudu (..)."

Jau rakstīts, ka Zeltiņa septembrī pēc vairākiem ārzemēs pavadītiem gadiem atgriezās Latvijā, lai pievienotos Gaļinas Poliščukas veidotajai mākslas telpas "64 krēsli" teātra trupai.

Savukārt atkal kāpt uz Dailes teātra skatuves Zeltiņu uzaicinājis režisors Dž.Dž.Džilindžers. Viņš aktrisei piedāvājis kļūt par vienu no galvenās lomas - Lēdijas Vinteres - atveidotājām izrādē "Milēdija". Otra būs Rēzija Kalniņa.

Ērika Emanuela Šmita luga "Milēdija" tapusi pēc Aleksandra Dimā romāna "Trīs musketieri" motīviem.

""Trīs musketieri" ir stāsts par jauniem cilvēkiem, kas patīk jauniem cilvēkiem. Patīk tāpēc, ka visu notikumu centrā ir sieviete - neizsakāmi pievilcīga, gudra, jutekliska, neparedzama. Viņas mīlestība sola debesu svētlaimi, taču tā var būt arī nāvējoša - un dažreiz vienlaicīgi. Tāda ir lēdija Vintere - Milēdija.

Milēdija nes līdzi avantūras, mūžīgu nemieru, negulētas naktis, negaidītu nodevību, sirdsapziņas pārmetumus, nepiepildītas cerības, lauztus solījumus. Viņa valdzina un biedē, uzbrūk un aizsargājas. Viņa ir bende un upuris. Kas viņa ir? Protams, ka pati dzīve," izrādes tematiku ieskicē izrādes autori.

Lomās bez Agneses Zeltiņas iejutīsies Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, Gints Grāvelis, Lauris Dzelzītis, Aldis Siliņš, Intars Rešetins, Dārta Daneviča, Ieva Segliņa, Gints Andžāns, Valdis Liepiņš, Lilita Ozoliņa, Lauris Subatnieks, Karīna Janaus, Dainis Grūbe, Juris Kalniņš un Mārtiņš Počs.

"Milēdijas" scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Ilze Vītoliņa, komponists - Kārlis Lācis, horeogrāfe - Inga Krasovska, bet gaismu mākslinieks - Igors Kapustins.

Izrādes pirmizrāde gaidāma 2014. gada 7. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!